Var forklædt som politifolk: Dømt for groft røveri

Tre mænd er blevet idømt op til halvandets års fængsel for at have begået et røveri, mens de var forklædt som politifolk. De tre mænd var tiltalt for at have udsat en gruppe på fem østeuropæiske mænd og kvinder for røveri. Røverne, der havde udstyret deres bil med blå blik og var forklædt i politiuniforms-lignende beklædning, stoppede gruppen af østeuropæiske personers bil i Ishøj.

Under trussel med pistollignende genstande blev østeuropæerne tvunget til at udlevere et større kontantbeløb og deres bil. Umiddelbart efter røveriet blev det anmeldt til Københavns Vestegns Politi, og på baggrund af længevarede efterforskning blev mændene anholdt tre måneder efter røveriet. De er nu idømt mellem 1 år og 3 måneders og 1 år og 6 måneders fængsel.

”Røveriet her er særdeles groft – ikke mindst fordi gerningsmændene har været forklædt som politifolk. Straffene skal ses i det lys”, siger anklager Mads Strandberg Pedersen fra Københavns Vestegns Politi.

Mændene blev også dømt for besiddelse af et mindre kvantum narko og dopingmidler samt en række ulovlige blankvåben, der blev fundet i forbindelse med anholdelserne.

Tidligere i sagen er en fjerde mand dømt for at have været en del af røveriet. Han blev idømt 1 år og 8 måneders fængsel – blandt andet fordi han havde påkørt et af røveriofrene.

De tre dømte mand tog betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Annonce