Advarer mod kommunal ambulancedrift

Det er en skidt idé, at flere nordsjællandske kommuner vil til at drive ambulancetjeneste. Det mener arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen HTS-A, der er faglig organisation for ledere og personale i servicesektoren. “Når politikere vil lege erhvervsmænd, kan det ende med en ren underskudsforretning, som skal betales over skatten”, siger Henrik Friis, chefkonsulent hos HTS-A. Han har længe beskæftiget sig med kommuner, der driver virksomheder.

Henrik Friis vurderer, at kommunernes problem er, at de ikke har den nødvendige erfaring med at stille et gennemtænkt budget op for en funktionel virksomhed. “Embedsmænd og politikerne kan have svært ved at regne, og kommer til at opføre sig som en elefant i en glasbutik, når det handler om fair og lige konkurrence”, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Men det afviser Søllerøds borgmester, Erik Fabrin (V), der er næstformand i den fælles beredskabskommission for Søllerød og Hørsholm kommuner. “Jeg mener naturligvis ikke, at kommuner er dårlige til at regne, og det er politikere heller ikke. Der er flere politikere, der også er dygtige erhvervsfolk, så den holder ikke. Man kan altid finde dårlige eksempler. Der er også eksempler på folk, der ikke kan regne i det private erhvervsliv”, lyder det fra Erik Fabrin.

Annonce