Roskildes borgmester afviser at Falck-overtagelse vil koste menneskeliv

Tidligere på ugen skrev den lokale avis i Roskilde, at borgmester Joy Mogensen (Soc.dem.) frygtede, at Falcks kommende overtagelse af ambulancekørslen i Roskilde og Lejre kommuner ville kunne koste menneskeliv. Men det var en journalistisk stramning fra avisens side, skriver Joy Mogensen i et læserbrev, hvor hun understreger, at hun er bekymret for, at responstiderne stiger – men at det vil glæde hende, hvis Falck gør alle bekymringerne til skamme.

Roskilde Avis foretog en journalistisk stramning af udtalelser fra borgmester Joy Mogensen, da avisen torsdag skrev, at borgmesteren frygter, at Falcks overtagelse af ambulancekørslen vil koste menneskeliv. Det fastslår borgmesteren nu.

”Jeg udtalte mig alene om fakta; nemlig at Roskilde Brandvæsens ambulancer har været hurtigere fremme, end Region Sjælland har krævet i kontrakten. Det vil dermed også sige, at Falcks ambulancer sagtens kan leve op til Region Sjællands krav og komme senere frem end Roskilde Brandvæsen. Jeg forventer, at regionen har sat minimumskravene, således at der ikke bliver sat liv på spil. Men derfor kan jeg som borgmester og borger i Roskilde Kommune ikke være tilfreds med en sandsynlig risiko for længere udrykningstid”, skriver Joy Mogensen i et læserbrev.

”Jeg foretrækker, at ambulancekørslen så vidt muligt hæver sig over minimumskvaliteten, og det er netop, hvad Roskilde Brandvæsen har gjort igennem årene. Falck har ikke lovet at leve op til Roskilde Brandvæsens udrykningstider. Falck har lovet at leve op til regionens krav til udrykningstider, som er langsommere, end Roskilde Brandvæsen har præsteret. Men jeg vil glæde mig, hvis Falck gør alle bekymringerne til skamme. For det vil betyde, at ambulancerne bliver ved med at komme ligeså hurtigt frem som hidtil. Og det er det vigtigste”, skriver borgmesteren.

Annonce