Region vil have statslige penge til en akutlægebil i Hjørring

Region Nordjylland blev den store taber i kampen om placeringen af de tre akutlægehelikoptere, som fremover skal udgøre den landsdækkende lægehelikoptertjeneste. Den nordligste af helikopterne bliver således placeret i Skive, og det giver en dårlig dækning af Nordjylland. I stedet satser Region Nordjylland på at få en stor del af regeringens nye akutpulje – og pengene skal først og fremmest bruges på at udvide beredskabet med en akutlægebil i Hjørring.

Formanden for regionsrådet i Region Nordjylland, Ulla Astman, var fredag til møde med sundhedsminister Astrid Krag om anvendelsen af den akutpulje, der blev oprettet som led i finanslovsaftalen for 2013. Her er der afsat 16 mio. kr. om året til nye akutbiler og akutlægebiler, og regionerne skal søge om midler fra puljen.

Akutpuljen er øremærket til de områder af landet, hvor akutlægehelikopterne vil have lang responstid, og står det til Region Nordjylland, skal størstedelen af puljen anvendes i Vendsyssel, der bliver et af de områder, hvor ventetiden på helikopterhjælp bliver længst. Derfor ønsker regionen at få 12 mio. kr. om året til at finansiere en ny akutlægebil med base i Hjørring.

På mødet med sundhedsministeren påpegede den nordjyske regionsrådsformand, at det er et problem for regionen, at puljen kun er to-årig. Dermed kan regionen risikere selv at skulle finansiere driften af den nye akutlægebil fra 2015, men ministeren kunne ikke love, at der kommer en ny akutpulje eller en fast ekstrabevilling.

Annonce