Ambulancerne i Region Nordjylland er nu blevet markant hurtigere

Det går den rigtige vej med ambulancernes responstider i Region Nordjylland. Målt siden midten af februar er den gennemsnitlige responstid nu på 9 minutter og 57 sekunder for en ambulance med hastegrad A. Det er en mærkbar forbedring i forhold til december, hvor den samlede responstid var på 11 minutter og 34 sekunder.

”Jeg er tilfreds med, at vores leverandør Falck nu har formået at få nedbragt responstiden væsentligt. Selvom det ikke er det eneste parameter for, om ambulancetjenesten fungerer godt eller ej, så er det rigtig vigtigt for den enkelte nordjyde, at man kan regne med hurtig og professionel hjælp, når man ringer 112”, siger Mads Duedahl, der er regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Regionsrådsformanden har siden sin tiltrædelse været i dialog med Falck om responstiderne, og Region Nordjylland har i en periode også bidraget med egne ambulanceberedskaber, da Falck har haft problemer med at overholde responstiderne.

”Men de er taget ud af drift igen, fordi responstiderne ligger på et tilfredsstillende niveau, når vi tager i betragtning, at vi som i andre landsdele stadig oplever øget pres på det akutte område”, siger Mads Duedahl.

Fra 1. april 2022 skal Falck ikke længere drive ambulancer i Region Nordjylland. I stedet skal Region Nordjylland selv stå for ambulancedriften i en del af regionen, mens den private operatør PreMed skal stå for ambulancedriften i den øvrige del.

Region Nordjylland og PreMed er begge i gang med at opbygge deres ambulancetjenester, og det arbejde skrider ifølge regionsrådsformanden planmæssigt frem.

Annonce