Kommunal indsats skal reducere ambulancers GPS-problemer

Under flere udrykninger har problemer med GPS-data gjort det svært for ambulancemandskabet at finde vej, og det kan koste afgørende tid. Derfor har de sydjyske kommuner de seneste år styrket indsatsen for at mindske problemet. ”Vi har intensiveret indsatsen, da vi har fået nogle henvendelser både fra borgere og vagtcentralen, der har undret sig over, at man ikke har kunnet finde ud til en bestemt borger”, fortæller Anne Grethe Rasmussen, der er koordinator på projektet.

Det sydjyske projekt indebærer, at man registrerer de tilfælde, hvor der konstateres problemer, så man undgår lignende sager i fremtiden. Dermed vil ambulancemandskabet fremover blive informeret, hvis der er særlige problemstillinger i forhold til at finde den adresse, som de er på vej til, oplyser DR Nyheder.

Problemet er, at hver adresse har et koordinat, og GPS’en finder så den vej, der er tættest på det koordinat. Men det er ikke altid den vej, som giver den bedste adgang til adressen. Det vidner et eksempel fra Skærbæk om. Her kunne et udrykningskøretøj ikke finde vej med GPS-værktøjet. ”GPS’en stoppede på en stor vej, der ikke var adgangsvej til det her sted”, fortæller Anne Grethe Rasmussen.

Landdistriktsministeriet arbejder også på et system, der skal give færre GPS-problemer.

Annonce