Vil have beroligende musik i alle nye ambulancer

Det kan blive ganske normalt med beroligende musik i de nordjyske ambulancer, hvilket især kommer hjertepatienter til gode. I øjeblikket er ambulancekørslen i Nordjylland i udbud, og hvis det bliver Falck, der får kontrakten, så installerer redningskorpset musiksystemer i 15-20 nyindkøbte ambulancer.

”Det har vi valgt, fordi vi har kørt et projekt, hvor det er dokumenteret, at det gør en forskel, når vi kører med syge mennesker”, siger Kjeld Brogaard, der er ambulancechef i Falcks Region Nord, til P4 Nordjylland.

Et to-årigt forskningsprojekt fra Aalborg Universitetshospital viser, at syv ud af ti patienter får det bedre, når der er et godt miljø i ambulancen – og at musikken kan være med til at dæmpe angst og frygt hos alvorligt syge patienter. Særligt for hjertepatienter har det en stor virkning at blive beroliget af musik fremfor at lytte til sirenen.

Musikken er komponeret til formålet af musikeren Jacob Gurevitsch, oplyser P4 Nordjylland.

Ambulancechef Kjeld Brogaard håber, at den afslappende musik ikke bare bliver indført i ambulancernes højttalere, men også i modtageafsnittene på sygehusene, så patienter oplever den samme ro hele vejen.

Det er indtil videre kun i Nordjylland, at patienter har kunnet tilvælge afslapningsmusik, når de ligger på båren i ambulancen. Kjeld Brogaard fortæller dog, at han har fået henvendelser fra både andre regioner i Danmark og fra udlandet, der er interesserede i at høre mere om musikkens positive effekt.

Annonce