Brandvæsen har ubetalte ambulanceregninger for 670 mio. kr.

I USA er det normalt patienternes sygeforsikring, som betaler for ambulanceudrykninger, mens patienter uden forsikring selv får en regning fra ambulanceoperatøren. En meget stor del af regningerne til de uforsikrede bliver imidlertid ikke betalt, viser tal fra en af USA’s største ambulanceoperatører, brandvæsenet i New York. Hvert år har brandvæsenet således ubetalte regninger for omkring 670 mio. kr., og ingen inkassofirmaer vil hjælpe med at inddrive gælden.

Driften af ambulancetjenesten i New York koster årligt omkring 2,1 mia. kr. Men hvert år må skatteyderne i New York betale for et stort antal ambulanceudrykninger, fordi brandvæsenets regninger ikke bliver betalt af patienterne. For til trods for, at brandvæsenet anvender en særligt lav takst, når der rykkes ud til patienter uden forsikring, er det de færreste uforsikrede, som nogensinde betaler regningerne, og årlig må brandvæsenet opgive regninger for omkring 670 mio. kr.

Flere forsøg på at sælge gælden til inkassofirmaer er mislykkedes. Inkassofirmaerne anser det nemlig for umuligt at inddrive gælden.

Annonce