Har indsat Danmarks første rekrutteringsambulance

Der har tidligere været eksempler på ambulancer, der er blevet specialindrettet til uddannelsesformål, men en netop indsat ambulance i Region Sjælland er en nyskabelse: Det er Danmarks første rekrutteringsambulance. Ambulancen skal med rundt på uddannelsesmesser og til diverse arrangementer for at skaffe flere ambulancebehandlerelever.

Rekrutteringsambulancen er indsat i et samarbejde mellem Præhospitalt Center i Region Sjælland og Falck Ambulance Sjælland. Målet er at vække yderligere interesse for arbejdet som ambulanceredder ved at invitere de unge med ind i en ambulance for at se, hvordan deres kommende arbejdsplads kan se ud.

Alle nysgerrige vil dermed på uddannelsesmesser og ved andre arrangementer få mulighed for at se, hvordan en ambulance er pakket op, høre om uddannelsesforløbet, afprøve forskelligt grej og spørge om alt mellem himmel og jord. Det skal være med til at give dem lyst til at søge ind som ambulancebehandlerelever.

Falck Ambulance Sjælland er gået sammen med Præhospitalt Center i Region Sjælland om at hæve elevoptaget i regionen, således at det samlede optag i løbet af 2022 og 2023 udgør 110 elever.

Annonce