Her placeres Region Hovedstadens ambulancer fra næste år

Når nye ambulancekontrakter i Region Hovedstaden træder i kraft pr. 1. februar 2023, så indebærer det også store ændringer i ambulancernes placering. I dag er regionens ambulancer fordelt på 22 stationer, men fremover placeres hovedparten af ambulancerne på fem hovedbaser, som kommer til at ligge i Tårnby, Hvidovre, Gladsaxe, Hillerød og Kokkedal.

I dag har Region Hovedstaden en forholdsvis traditionel struktur på ambulanceområdet, hvor ambulancerne er fordelt på 22 stationer. De mindste stationer har kun en enkelt ambulance, mens den største station har fem ambulancer:

Men som led i det seneste udbud af ambulancekørslen har Region Hovedstaden valgt at satse på en helt ny – og i Danmark unik – struktur.

Fremover placeres langt størstedelen af de 65 ambulancer på fem nye hovedbaser, som ligger i Tårnby, Hvidovre, Gladsaxe, Hillerød og Kokkedal.

De suppleres af 10 såkaldte fremskudte baser, hvor der er kapacitet til at redderne kan sove, og hvor der som udgangspunkt er placeret én ambulance. Hertil kommer yderligere fire fremskudte baser, hvor der alene er mulighed for hvile – det vil sige, at redderne kan anvende disse baser til at afholde pauser og være i fremskudt beredskab.

Baserne placeres her:

Bornholm er, grundet øens særlige geografi, ikke en del af den nye basestruktur. Bornholm fastholder den nuværende struktur med to beredskaber i Rønne, et beredskab i Nexø og et beredskab i Klemensker.

Annonce