Nye akutlægehelikoptere havde syv flyvninger det første døgn

Tirsdag eftermiddag blev Danmarks nye og landsdækkende lægehelikoptertjeneste indviet af det officielle Danmark, og fra midnat natten til onsdag indgik de tre helikoptere i Ringsted, Billund og Skive i det præhospitale beredskab. I det første døgn havde helikopterne syv skarpe indsatser.

Besætningerne, der hører til på de nye baser i Ringsted, Skive og Billund, fik alle en rolig nat, inden der var bud efter dem. AMK-vagtcentralen i Region Syddanmark sendte kl. 12.30 akutlægehelikopteren i Billund af sted mod det sydfynske øhav.

”Man kan sige, at vi med forsøgsordningerne har forberedt os på det her i tre år, men alligevel har vi haft en betydelig opgave med at blive klar til 1. oktober”, siger formanden for den styregruppe, der leder regionernes akutlægehelikoptere, Svend Hartling.

”Det spændende har været at se, hvordan regionernes fem AMK-vagtcentraler har forberedt arbejdet med at dele de tre helikoptere mellem sig. Her har vi forberedt os grundigt – men det er også helt centralt, at samarbejdet fungerer”, siger Svend Hartling.

Siden den første mission har de tre helikopterberedskaber været i aktion i tre ud af landets fem regioner, hvor der er fløjet i alt syv missioner i løbet af ordningens første døgn. Der er fløjet til patienter i Region Midtjylland, Region Sjælland og Region Syddanmark. I Region Midtjylland er der fløjet til patienter i Vestjylland, på Sjælland er der fløjet til patienter på Midtsjælland, mens der i Region Syddanmark er fløjet til patienter på Fyn, det sydfynske øhav og i Sydvestjylland.

Der er fløjet til både sygdom og svær tilskadekomst.

I tidsrummet omkring onsdag kl. 18 var alle tre helikoptere i aktion på samme tid.

Annonce