Alle plejecentre i Randers får nu hjertestartere

Randers Kommune har investeret i hjertestartere til alle plejecentre i kommunen, og dermed øget det samlede antal hjertestartere fra fire til 25. Købet af hjertestartere er foretaget i samarbejde med Randers Brandvæsen, som sørger for at hjertestarterne bliver hængt op og registreret på Hjertestarter.dk, ligesom brandvæsenet sørger for uddannelse af plejecentrenes medarbejdere.

”Det er helt oplagt, at vi skal have hjertestartere på vores plejecentre. Chancerne for at overleve et hjertestop stiger, når der er nogen i nærheden, som kan førstehjælp, og endnu mere hvis der er en hjertestarter til rådighed. Hvert center er døgnåbent, og når vi hænger hjertestartere op der, så er det ikke blot beboerne, men også pårørende, personale, og borgere, der bor omkring centret, som kan få gavn af det i alle døgnets timer, alle ugens dage”, siger Aage Stenz, der er formand for sundheds- og ældreudvalget i Randers Kommune.

Randers Brandvæsen uddanner op til 16 ansatte fra hvert plejecenter i brugen af hjertestarteren. Brandvæsenets kursus er af tre timers varighed, og her gennemgår brandvæsnet hjerte-lunge-redning med hjertestarter samt teori om kredsløbet og om sygdomme, som kan give hjertestop.

”Vi taler også om sikkerhedsregler, opbygning, og betjening af en hjertestarter. Til sidst har vi nogle praktiske øvelser og situationsspil”, fortæller Jørgen Hansen, beredskabsmester ved Randers Brandvæsen.

Annonce