Reddere: Beskyldninger fra Socialdemokraterne er uhørte

Efter Region Sjællands beslutning om, at Falck ikke længere skal udføre ambulancekørsel i regionen, udtalte Socialdemokraternes politiske ordfører, at den nuværende overenskomst mellem Falck og 3F giver redderne en motivation til at arbejde langsomt, så de får højere tillæg. Men Reddernes Landsklub betegner bekyldningerne som uhørte, og de kræver nu, at den politiske ordfører trækker sine udtalelser tilbage og giver redderne en offentlig undskyldning.

Reddernes Landsklub opfatter udtalelserne fra Socialdemokraternes politisk ordfører, Tommy Kamp, som beskyldninger om, at reddernes nærmest er tyvagtige overfor deres arbejdsgiver. “Vi finder den slags beskyldninger særdeles uhørte, og må på det kraftigste tilbagevise, at redderne skulle have en interesse i at trække tiden på ambulancekørslerne for at få mere i lønningsposen”, siger Ebbe Vang fra Reddernes Landsklub.

“Reddernes er særdeles ansvarlige mennesker – måske til Tommy Kamps store overraskelse – og kunne derfor ikke drømme om at trække turene. De regler, som Tommy Kamp åbenbart har set som en mulighed for at fuske sig til mere i lønningsposen, er udelukkende skabt for at give et økonomisk incitament for arbejdsgiveren til at begrænse belastningen på redderne om natten. Tommy Kamps udtalelser og urimelige beskyldninger skal trækkes tilbage, og vi kræver en offentlig undskyldning fra Tommy Kamp snarest”, siger Ebbe Vang.

Annonce