Redningshelikoptere havde særdeles travl aften

Arkivfoto: Emma Kirketerp

Sommeren er højsæson for badeulykker, kæntrede joller, skader ombord på lystbåde og meget mere, som ofte kræver indsats fra redningshelikopterne i Skrydstrup, Roskilde eller Aalborg. I aftes var der dog mere travlt end normalt, og helikopterne fløj fra mission til mission.

Aftenens første mission tikkede kl. 20.23 ind til mandskabet i Skrydstrup, der skulle til Hvide Sande, hvor en person var drevet til havs. Helikopteren nåede hurtigt frem, men da var personen drevet ind til kysten, og han blev tilset af mandskabet fra regionens lægehelikopter. Mens redningshelikopteren endnu var i luften, blev den dirigeret til Ringkøbing Fjord, hvor en båd med fire personer var kæntret. De samlede to personer op fra vandet og satte dem af på Ringkøbing havn, mens de to resterende samledes op af redningsbåden fra Hvide Sande.

Umiddelbart herefter kom den næste mission til SAR Skrydstrup, som blev sendt til Lodbjerg Hede, hvor der var observeret en drivende jolle. De fandt dog ikke tegn på en ulykke efter at have afsøgt området.

Imens var helikopteren fra Roskilde blevet sendt på opgave syd for Bornholm, hvor en person ombord på et skib havde fået et slagtilfælde. Patienten blev evakueret og fløjet til Rigshospitalet.

SAR Aalborg blev også kaldt i luften, nemlig for at bringe en patient fra Aalborg til Rigshospitalet til behandling for brandsår. De fik dog en teknisk fejl under opstarten af helikopteren, så helikopteren fra Skrydstrup, der lige var færdig med at afsøge området ved Lodbjerg Hede, satte i stedet kursen mod Aalborg og fløj patienten til Rigshospitalet.

Annonce