Region Sjælland: Vi er det oplagte valg til ny ambulanceuddannelse

Region Sjælland vil kunne danne de perfekte rammer for den kommende uddannelse for ambulancebehandlere, og derfor bør uddannelsen placeres i Slagelse, Nykøbing Falster eller Køge. Det mener Region Sjælland, som henviser til, at regionen hat et af landets bedste præhospitale beredskaber – og at man dermed kan tilbyde helt unikke forhold for eleverne.

En ny uddannelse for ambulancebehandlere vil se dagens lys fra 1. januar 2019, og derfor har Undervisningsministeriet sendt uddannelsen i udbud i hele Danmark.

Seks skoler har meldt sig på banen og ønsker at oprette uddannelsen. To af skolerne er placeret i Region Sjælland, og det er regionens udvalgsformand for erhverv, innovation, uddannelse og grøn omstilling, Julie Jacobsen, meget glad for:

”Der er givetvis gode argumenter for alle placeringer, men Region Sjælland bør være svær at komme uden om. Siden 2011 har vi lagt ekstra ressourcer i at fremme hele den præhospitale indsats, hvilket har gjort Region Sjælland til en af de førende regioner i Danmark på området, og redderne har de nogle af bredeste kompetencer til at udføre opgaver på skadestedet. Det betyder at vi kan give den bedste praktikmulighed for de kommende elever, hvor de kan bruge deres uddannelse i virkeligheden og ikke kun i et testområde”, siger Julie Jacobsen.

220-250 elever om året

Det vides ikke om Undervisningsministeriet ønsker flere eller færre uddannelsessteder end i dag, men forventningen er et optag på 220-250 elever om året. I Region Sjælland har ZBC i Slagelse og SOSU Nykøbing Falster budt sig til, og vil placere uddannelsen i enten Slagelse eller Nykøbing Falster og Køge:

”Begge bud er rigtig gode. Men for Region Sjælland er det vigtigste at uddannelsen ligger i Region Sjælland. Det er vigtigt, fordi de vil styrke vores udbud af erhvervsrettede uddannelser i Region Sjælland. Hvis vi tager arbejdsgiverbrillerne på, så er det vigtigt for at vi i fremtiden også kan sikre kvalificeret arbejdskraft til vores ambulancer”, siger Julie Jacobsen.

Regionrådet i Region Sjælland har vedtaget at støtte op om at placere uddannelsen i Region Sjælland. Samtidig vil Region Sjælland påpege de mange fordele ved at placere uddannelsen i regionen overfor Undervisningsministeriet.

Annonce