Region vil fravige princip og søge om penge til akutlægebil

Hidtil har Region Sjælland skilt sig ud blandt regionerne, fordi man som den eneste region ikke anvender akutlægebiler i det daglige beredskab. Men med udsigten til at få regningen betalt af Sundhedsstyrelsen, lægger regionen nu op til, at der skal indsættes en akutlægebil i Nykøbing Falster. Herudover søges bl.a. om penge til øget uddannelse af sygetransportpersonalet, så de kan aflaste ambulancepersonalet.

I modsætning til de øvrige regioner anvender Region Sjælland i dag ikke akutlægebiler i det daglige beredskab. Regionen har i Næstved en akutlægebil, der anvendes til funktionen som indsatsleder/SUND, mens man i Køge har en akutlægebil, der primært anvendes til at ledsage patienter ved transporter mellem hospitalerne.

Nu vil regionen imidlertid søge Sundhedsstyrelsens nye akutpulje om penge til at etablere en akutlægebil med base i Nykøbing Falster. Placeringen i Nykøbing Falster er valgt for at sikre hurtigt avanceret medicinsk efterbehandling under transporten i et område, der er udfordret af store afstande. Derudover vil akutlægebilen kunne understøtte interhospitale transporter fra Nykøbing Falster Sygehus væsentligt hurtigere end den nuværende akutlægebil i Køge.

Herudover lægger regionen op til at søge om betaling af følgende initiativer:

  • Øget uddannelse af sygetransportpersonale med henblik på, at de kan aflaste ambulancepersonalet. Det forventes, at dette delprojekt udarbejdes som et offentligt-privat projekt i samarbejde med Falck.
  • Øget uddannelse i og videreudvikling af psykiatrimodul til alle ambulancebehandlere og sygetransportpersonale.
  • Nyt udstyr, eksempelvis ultralydsudstyr til lægevagtsbilerne.
  • International kvalitetssikringsuddannelse til kvalitetsmedarbejder samt paramediciner.
  • Uddannelse af flere hjerteassistenter, primært på Falster og Lolland.

Det endelige indhold i ansøgningen afventer politisk behandling.

Annonce