Samariten: Vi er fast besluttede på at løfte opgaven

Arkivfoto

Samariten Ambulans AB og Region Midtjylland blev i går enige om at ophæve aftalen om ambulancekørsel i Århus, Viborg og på Samsø. Men i dag understreger Samaritens direktør, at selskabet tror fuldt og fast på, at finansieringen falder på plads, så Samariten i januar kan skrive kontrakt med Region Sjælland og Region Hovedstaden om ambulancekørsel. “Det, som vi ser som en stor fordel, er at vi nu har fred og ro til at bringe den finansielle situation på plads. Det er meget vigtig for os at understrege, at Samariten er fast besluttet på at løfte den opgave, som vi har påtaget os ved at vinde licitationerne”, siger direktør Torbjörn Kanfjäll. Samtidig meddeler Samariten, at der først bliver informationsmøder for redderne i februar 2009.

Om udviklingen i Region Midtjylland forklarer Torbjörn Kanfjäll: “Årsagen til denne beslutning er, at Region Midtjylland havde forlangt en underskrift af kontrakterne fredag, men da finansieringen endnu ikke er på plads, ville det ikke være ansvarligt for Samariten at tiltræde aftalen, derfor var vi nød til at indgå en aftale om at ophæve aftalen”.

Med hensyn til Region Hovedstaden og Region Sjælland, så understreger Torbjörn Kanfjäll at Samaritten tror fuldt og fast på, at finansieringen løses og at kontrakterne bliver underskrevet.

“Vi er i en konstant og meget positiv dialog med Region Hovedstanden og Region Sjælland. Det, som vi ser som en stor fordel, er at vi nu har fred og ro til at bringe den finansielle situation på plads. Det er meget vigtig for os at understrege, at Samariten er fast besluttet på at løfte den opgave vi har påtaget os ved at vinde licitationerne. Vi har i snart 20 år leveret kvalitet og service for borgerne i Stockholm, det vil vi også gøre i Danmark”, siger Torbjörn Kanfjäll.

Samariten er blevet hårdt kritiseret for manglende information til de reddere, som i den kommende tid bliver fyret fra Københavns Brandvæsen og Falck, og som i dag ikke ved, om de har et job i fremtiden. Og redderne skal fortsat ikke regne med, at der er information på vej fra Samariten. Informationsmøder for redderne forventer således først afholdt i begyndelsen af februar 2009. Det sker efter at Samariten i uge 5 har haft møder med Københavns Brandvæsens ledelse.

Annonce