Regionsrådsformand: Der har været startproblemer

Der har været startproblemer med den nye dimensionering og organisering af ambulanceberedskabet i Region Hovedstaden. Det erkender regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S), der dog ikke umiddelbart har planer om at foretage ændringer i beredskabet. Regionen vil muligvis udarbejde en redegørelse, men selv om Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard, også har bedt om en sådan redegørelse, så skal hun ikke vente at få den fra regionen – ifølge Vibeke Storm Rasmussen må Ritt Bjerregaard læse en eventuel redegørelse på regionens hjemmeside som alle andre.

Region Hovedstadens øverste politiske chef, regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S), går ikke i panik over meldingerne om problemer med ambulancebetjeningen i hovedstadsområdet. “Lad os nu se lidt nærmere på det hele, før vi melder for meget ud, at der er noget galt. Men hvis der er problemer, skal der selvfølgelig tages hånd om dem”, siger Vibeke Storm Rasmussen til Politiken.dk.

Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard, har i et brev til Vibeke Storm Rasmussen forlangt en redegørelse for problemerne i ambulancetjenesten. “Forretningsudvalget i regionen skal have en redegørelse, hvis der er noget galt. Så vil vi komme med en udmelding på vores hjemmeside, og der kan Ritt Bjerregaard så læse om det som alle andre”, siger Vibeke Storm Rasmussen. Hun tilføjer, at hun ikke er helt glad for tonen i brevet fra overborgmesteren. “Jeg er da også ked af, at Københavns Brandvæsen ikke vandt det udbud om ambulancekørslen. Det giver da nogle problemer for dem, der har ansvaret for det”, siger Vibeke Storm Rasmussen til Politiken.dk.

“Der har været startproblemer, men hvad er de udtryk for? Vi må have nogle tilbagemeldinger, og så må vi se seriøst på det. Men naturligvis bekymrer det mig, hvis folk oplever problemer med driften af ambulancerne. Det må vi da se på”, siger regionsrådsformanden, der dog ikke mener, at den kraftige reduktion af antallet af ambulancer er forklaringen på problemerne. “Vi havde ikke startet dette her, hvis vi mente, at vi var underdimensionerede. Og vi har i det forberedende arbejde fået store redegørelser for hvorfor, vi er landet på de 40 ambulancer. Lad os nu se. Det skal nok komme til at fungere”, siger Vibeke Storm Rasmussen.

Annonce