Stifter forlader Responce – tysk ambulancefirma overtager stor aktiepost

Samme dag som det blev meddelt, at Responce har budt på ambulancekørslen i Region Sjælland, så fik selskabet også en ny storaktionær. Det er firmaets højtprofilerede medstifter, Bjarne Lastein, som har valgt at sælge alle sine og familiens aktier i Responce til en større tysk ambulanceoperatør, GARD. Dermed vil Responce være domineret af tyske ejere, da ambulanceoperatøren Promedica fra starten har været aktionær i Responce.

Bjarne Lastein og hans kone Susanne var gennem deres selskab Danholding drivkraften bag etableringen af Responce, og Bjarne Lastein har hidtil været selskabets adm. direktør. Danholdings primære aktivitet er helikopterselskabet Bel Air, der i 2009 er gået ind i offshore-branchen og som har udtrykt stor interesse for at drive lægehelikoptere i Danmark.

Ny storaktionær i Responce bliver den Hamburg-baserede ambulanceoperatør GARD (Gemeinnützige Ambulanz und Rettungsdienst). GARD blev stiftet i 1983 og er i dag en af de største ambulanceoperatører i Nordtyskland med ca. 300 ansatte, 11 stationer og 200.000 årlige assistancer. GARD råder både over ambulancer, lægebiler og sygetransportvogne.

Med GARD”s køb af Danholdings aktiepost, der udgør 20% af aktiekapitalen i Responce, bliver den nye ambulanceoperatør domineret af tyske ejere. Fra starten var den tyske ambulanceoperatør Promedica således medejer af Responce med 40% af aktierne. Promedica har især aktiviteter i Nordvesttyskland og har ca. 150 ansatte og 50 køretøjer. Derudover består ejerkredsen ifølge de senest tilgængelige oplysninger af de danske selskaber EMS Vejen og Visionvest A/S.

Responce har kurs mod at blive Danmarks næststørste ambulanceoperatør efter at selskabet vandt Region Midtjyllands udbud i Horsens-området, hvor Responce fra 1. december 2009 skal drive 10 ambulanceberedskaber. Responce, der har hovedsæde i Holsted, havde også ønsket at byde på ambulancekørslen på sin hjemmebane, men Region Syddanmark afviste at prækvalificere selskabet. Nu har Responce så budt på ambulancekørsel i tre af de fem områder, som Region Sjælland har sendt i udbud.

Annonce