Traditionen tro: Lilla helikopterlandingsplatform i Aarhus

Foto: Tonny Foghmar

Også i år blev Verdens Præmaturdag markeret ved at gøre helikopterlandingsplatformen på Aarhus Universitetshospital lilla. Helikopterlandingsplatformen anvendes af akutlægehelikoptere og redningshelikoptere, og ved at bade den i lilla lys fejrer hospitalet de for tidligt fødte børn og viser støtte til deres familier.

Det kan være en voldsom oplevelse at få et for tidligt født barn. Derfor markeres Verdens Præmaturdag den 17. november ved, at større bygninger over hele verden om aftenen bliver badet i lilla lys til ære for de børn, som fødes for tidligt. Heriblandt altså den helikopterlandingsplatform på Aarhus Universitetshospital, som anvendes af akutlægehelikoptere og redningshelikoptere.

”Vi har udviklet en tradition for at markere Præmaturdagen sammen med hospitaler og organisationer verden over, og vi viser på den måde også vores støtte til forældre og familier, for hvem den tidlige fødsel har været en stor belastning og bekymring”, fortæller overlæge Jesper Padkær Petersen fra Aarhus Universitetshospital.

Foto: Tonny Foghmar
Foto: Tonny Foghmar

Annonce