Tre virksomheder vil gerne byde på ambulancekørsel i Region Syddanmark

Der er udsigt til hård konkurrence, når det skal afgøres, hvem som skal drive ambulancetjenesten i Trekantområdet i Region Syddanmark. Udover Falck – der i dag har opgaven – er to andre virksomheder nemlig blevet prækvalificeret til at byde i det igangværende udbud. Det drejer sig om PreMed, der i dag udfører ambulancekørsel i Nordjylland, og svenske Premedic.

Region Syddanmark har sendt ambulancekørslen i Trekantområdet i udbud. Opgaven varetages i dag af det Falck-ejede Responce.

Fristen for at ansøge om prækvalifikation var den 18. marts 2024, hvor tre selskaber havde ansøgt om at blive præprækvalificeret. Selskaberne er Falck Danmark A/S, PreMed A/S og Premedic AB. Region Syddanmark har nu opfordret alle tre selskaber til at give deres bud på opgaven.

Udbudsprocessen fortsætter, og først efter sommerferien ligger det fast, hvem der vinder udbuddet og kommer til at køre ambulancerne i Trekantområdet. Det selskab, som vinder udbuddet, skal være klar til at overtage ambulancedriften i Trekantområdet fra 1. september 2025.

Glæde over udsigten til konkurrence

Udbuddet er et udbud med forhandling. Det er en udbudsproces, hvor et begrænset antal tilbudsgivere bliver valgt ud til at kunne byde på opgaven. I tilbudsfasen afgiver de først et indledende tilbud, som kan danne grundlag for ét eller flere forhandlingsmøder med tilbudsgiverne.

”Vi er glade for, at der er tre selskaber, der nu er prækvalificerede til at give tilbud på at køre ambulancerne i Trekantområdet. Der ligger en fast plan for den videre proces, hvor vi har mulighed at gå i dialog med dem. Jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at vi med vores udbudsplan nok skal finde den bedste ambulanceoperatør til at løse opgaven”, siger Bente Gertz (S), der er formand for Præhospitalsudvalget i Region Syddanmark.

Annonce