Udsigt til 100 nye hjertestartere efter indsamling

I sidste weekend gennemførte Hjerteforeningen sin årlige dør-til-dør-indsamling – også kaldet ”Landsuddelingen”, fordi de indsamlede midler går til at dele hjertestartere ud til grupper, der har gået i alt 15 indsamlingsruter. Det foreløbige resultat af Landsuddelingen er, at der i løbet af 2020 vil blive sat næsten 100 nye hjertestartere op i Danmark.

De nye hjertestartere sættes op på de steder i lokalsamfundet, som de enkelte grupper har udpeget.

Grupperne får gratis monteret en hjertestarter i et klimaskab, således at hjertestarten kan hænge udendørs og dermed være døgntilgængelig for alle i området hele året. Desuden er Hjerteforeningens nye ServicePlus-aftale inkluderet i et år. Det betyder, at hjertestarteren konstant bliver overvåget, og at service, skift af batteri og elektroder samt erstatning ved tyveri sker uden besvær og omkostninger for ejeren.

I år har deltagerne i Landsuddelingen også kunnet gå for en ServicePlus-aftale for de hjertestartere, som blev sat op efter sidste års Landsuddeling. Grupperne, der blot skulle gå fire indsamlingsruter, har sikret sig, at deres hjertestarter er funktionsdygtig i et helt år frem.

”Vi ved, at hjertestartere redder liv. Derfor er det en vigtig del af Hjerteforeningens arbejde at sørge for, at der kommer flere døgntilgængelige hjertestartere op i Danmark. Og det er afgørende, at hjertestarterne fungerer, når de skal bruges. Så jeg er glad for og stolt over at så mange danskere har valgt at bruge deres tid på at samle ind, og at så mange har valgt at støtte med deres donation”, siger Anne Kaltoft, der er adm. direktør i Hjerteforeningen.

Annonce