Google Maps
Brandvæsen

Borgmesters tilskud til brandmandsforening var ulovligt

Et tilskud på godt 17.000 kr. til brandmandsforeningen i Sorø har bragt borgmester Gert Jørgensen i problemer. Der var nemlig ikke lovhjemmel til at udbetale pengene, som gik til fester i foreningen. Desuden blev pengene betalt til brandmandsforeningens formand, som er partifælle til og ven med borgmesteren. Derfor mener kommunens revisor, at borgmesteren måske også har overtrådt lovgivningen om inhabilitet.

Brandvæsen

Kan atter modtage ABA-alarmer efter stort nedbrud

Vagtcentralen hos Hovedstadens Beredskab kan atter modtage ABA-alarmer efter et nedbrud, der varede omkring otte timer. Under det globale nedbrud opfordrede Hovedstadens Beredskab til, at man ringede 112, hvis man så eller hørte en ABA-alarm, som blev aktiveret. Hos Frederiksborg Brand & Redning valgte man at indkalde alle vagtsatte deltidsbrandfolk til at sidde standby på brandstationerne. 

Autohjælp

Assist24 får underskud på 12 mio. kr. i første regnskabsår

Den nye svenske ejer af resterne af Redning Danmark, Assist24, er i gang med en oprydning, og det er hovedårsagen til, at Assist24’s danske selskab – det tidligere Redning Danmark – kommer ud af 2023 med et underskud på 12 mio. kr. Underskuddet skyldes især, at værdien af datterselskabet DK Assistance er nedskrevet til 0 kr.

Præhospital

Kæmpe udbud af sygetransport må annulleres

Region Hovedstaden har annulleret et kæmpe udbud af den siddende sygetransport i regionen. Udbuddet var opdelt i fire forskellige kontrakter med en samlet værdi på ikke mindre end 1,4 mia. kr., men regionen har opdaget en ”uhensigtsmæssighed” i udbuddet, og derfor er det blevet annulleret. Regionen ønsker ikke at oplyse, hvad uhensigtsmæssigheden var, men et nyt udbud er på vej.

 • Brandvæsen
  Mange af landets brandfolk arbejder også som ambulancereddere, og det kan give en udfordring, hvis de i deres rolle som brandfolk hjælper tilskadekomne borgere. I modsætning til deres kollegaer bedømmes de nemlig efter patientklagesystemet for sundhedspersoner. Det bør der tages højde for i honoreringen, skriver Andreas Keil, der er fællestillidsrepræsentant i Hovedstadens Beredskab, i dette debatindlæg.
 • Brandvæsen
  Danmarks første eldrevne indsatslederbil kører nu på Amager. Det er Tårnby Brandvæsen, der har anskaffet en Mercedes-Benz EQV 300, som brandvæsnet stort set selv har bygget op. Elbilen har en normal aktionsradius på cirka 400 km. med en fuldt opladet batteripakke, og med et dækningsområde på godt 66 km2, er det mere end rigeligt under normale forhold.
 • Præhospital
  Region Nordjylland har oprettet en ny akutbilbase i Østervrå, der skal forbedre akutberedskabet i det østlige Vendsyssel. Akutbilen er etableret som en del af regeringens akutpulje, og den blev faktisk sat i drift den 1. oktober 2023 fra ambulancebasen i Sæby – men nu er den altså rykket til en fast placering på en nybygget base i Østervrå.
 • Præhospital
  Region Syddanmark ansætter pr. 1. august 2024 Rolf Dalsgaard Johansen som ny præhospital direktør. Han skal stå i spidsen for en styrkelse af hele det præhospitale område, som nu får sin egen direktion. Rolf Dalsgaard Johansen er 49 år og kommer fra en stilling som direktør for Social og Sundhed i Haderslev Kommune.
 • Politi
  To mænd blev onsdag sigtet for at have givet sig ud for at være offentlig myndighed, efter at Midt- og Vestsjællands Politi opdagede, at de to havde opstillet en blå varevogn, hvor der i varerummet var opstillet en genstand, der lignede fotoudstyret fra politiets ATK-vogne. Mændene havde desuden oprettet en hjemmeside, hvor man kunne bestille deres ”fotovogn”.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Beredskabsstyrelsen: Mindre risiko for brande i el- og hybridbiler

Beredskabsstyrelsen har gennemført en undersøgelse af registrerede brande i el- og hybridbiler fra januar 2018 til og med september 2021. På baggrund af undersøgelsen er det på nuværende tidspunkt Beredskabsstyrelsens vurdering, at risikoen for brande i el- og hybridbiler er mindre end for brande i konventionelle biler.

Google Streetview
Brandvæsen

Borgmester: Der var intet alternativ til Falck

Falck er reelt de eneste, der kan varetage brandslukningen i Vojens Kommune. Det skriver borgmester Nis Mikkelsen (V) i et brev til Konkurrencestyrelsen, som har ønsket en redegørelse for at Vojens Kommune i april forlængede kontrakten med Falck uden at give andre lov til at byde på opgaven. 

Brandvæsen

Dyreambulancerne kørte 24 gange om dagen sidste år

Der er mange grunde til, at dyreambulancerne kommer på vejene. En svane, der er blevet viklet ind i fiskesnøre eller et rådyr, der er blevet ramt af en bil. Nye tal viser, at dyreambulancerne sidste år var på vejene 8.735 gange for at hjælpe dyr i nød. Det er i snit 24 ture om dagen. Dyreambulancerne er et samarbejde mellem Dyrenes Beskyttelse og Falck.

Fra arkivet – Præhospital

Brandvæsen

Beredskabet deltager atter på Copenhagen Pride

Igen i år deltager Beredskabsstyrelsen, flere kommunale brandvæsener, Falck og faglige repræsentanter i Copenhagen Pride, som finder sted lørdag eftermiddag. Optoget gennem Københavns gader er både en markering af seksuelle minoriteters rettigheder og af kampen for mangfoldighed og tolerance.

Præhospital

3F: Politikere spreder myter om Samaritens farvel

Efter det fejlslagne udbud af ambulancekørslen i Region Sjælland har regionspolitikerne søgt at placere skylden hos 3F, Dansk Industri og Falck – og samtidig har politikerne frikendt sig selv for alt ansvar. Men fagforeningen 3F betegner nu politikernes forklaringer som “myter i metermål”, og ifølge 3F burde politikerne indse, at de simpelthen valgte et tilbud, som ikke hang sammen.

Præhospital

Region Sjælland gør klar til at etablere 16 nye ambulancebaser

Den 1. februar 2024 hjemtager Region Sjælland ambulancedriften i omkring halvdelen af regionen. Det indebærer, at 16 nye ambulancebaser skal stå klar senest den 1. november 2023. Og derfor forhandler regionen i øjeblikket med Falck om lejeaftaler på Falcks eksisterende stationer, men samtidig har regionen udarbejdet et fleksibelt modulkoncept, der skal anvendes dér, hvor der skal bygges helt nye baser.  

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Ny konkurs hos nordjysk autohjælpsvirksomhed

På adressen Sagavej 9 i Gistrup ved Aalborg er der registreret en række autohjælpsvirksomheder med samme ejerkreds. Selskaberne udfører blandt andet autohjælp for Redning Danmark og som underleverandør for Falck. Nu er der så for tredje gang på få år et af selskaberne, som er gået konkurs – denne gang et selskab med 12 ansatte.

Autohjælp

Redning Danmark får underskud – og varsler ny strategi

Der er voldsom priskonkurrence på autohjælpsmarkedet, og derfor er markedet under pres. Det er baggrunden for, at Redning Danmark nu varsler, at selskabet vil revurdere sin strategi, ligesom der må forventes ændringer i samarbejdsrelationerne. I 2020 fik Redning Danmark et underskud på 1,4 mio. kr.

Autohjælp

To autohjælpsfirmaer går sammen

To af de mindre aktører på markedet for autohjælp går nu sammen og danner det, som de selv betegner som den 3. største udbyder af autohjælp i Danmark. Det er det Fredericia-baserede DK Vejhjælp 24H, der har købt DMS Assistance Centralen, som har hovedsæde i Virring ved Skanderborg. Det fusionerede selskab vil byde ind på større og mere krævende opgaver.

Fra arkivet – Politi

Politi

Hverdagshelte fik dusør og tak af Syd- og Sønderjyllands Politi

I denne uge modtog fire af hverdagens helte i Syd- og Sønderjylland en stor tak og dusør for deres heltemodige gerninger. De fire var af politiets medarbejdere indstillet til en dusør på hver 1.000 kr. for bl.a. at stoppe en TukTuk-knallert, der kørte som spøgelsesbilist på motorvejen, og yde livreddende førstehjælp til offeret for et knivstikkeri.

Politi

Politiet: Vi tager kritik af alarmcentraler meget alvorligt

Der har de seneste dage i medierne været rejst kritik af politiets alarmcentraler. “Det er en kritik, der gør indtryk. Der skal ikke være tvivl om, at når borgerne ringer for at få hjælp, så skal de også have det hurtigt og uden diskussion. Derfor tager vi kritikken til os og spørger selvfølgeligt os selv, hvordan vi kan gøre det bedre”, siger politidirektør Helle Kyndesen fra Østjyllands Politi, der driver den ene af politiet to alarmcentraler.

Brandvæsen

Politiet: Lokalt forankret indsats skal løse problemer med angreb på brandfolk

Problemerne med angreb på brandvæsen og politi i udsatte boligområder løses bedst gennem en lokalt forankret indsats – og ikke gennem en landsdækkende indsats. Det mener Rigspolitiet, som på baggrund af en rundspørge til politikredsene mener, at der lokalt gøres en betydelig indsats for at håndtere problemstillingen. Indsatsen omfatter både polititilstedeværelse i de udsatte områder og samarbejde med de lokale brandvæsener.

Jobannonce
Sponsorer
Facebook