Brandvæsen

Ny brandslukningsaftale – og ny brandstation på vej

Beredskab Øst har indgået en ny fire-årig brandslukningsaftale med Falck. Aftalen omfatter driften af brandstationerne i Ballerup, Lyngby, Gentofte og Gladsaxe. En nyhed i aftalen er, at det efter 60 år er slut med den nuværende brandstation i Lyngby, som ikke længere er tidssvarende. Senest i 2025 skal der i stedet være etableret en ny brandstation i Lyngby.

Præhospital

Førstehjælpsråd: Førstehjælpskurser er ikke omfattet af grænse på 10 personer

Selv om COVID-19-forsamlingsforbuddet er blevet sænket til 10 personer, så indebærer det ikke, at denne grænse gælder for førstehjælpskurser. Sådan lyder udmeldingen fra Dansk Førstehjælpsråd, som dog opfordrer instruktørerne til at ”bruger deres sunde fornuft og udvise omtanke”. Rådet anbefaler som noget nyt, at deltagere på kurser har taget en COVID-19-test inden kurset.

Brandvæsen

Falck står til at få forlænget brandslukningsaftale på Bornholm

Alt tyder på, at Falck fortsat skal slukke bornholmske brande fra stationerne i Rønne og Nexø. I hvert fald vurderer Bornholms Regionskommune, at der ikke er andre end Falck, som vil kunne løfte opgaven, der over de næste seks år vil have en værdi på 29 mio. kr. Kommunen giver dog i første omgang andre virksomheder muligheder for at melde sig på banen.

 • Præhospital
  Fra foråret 2021 hjemtager Region Midtjylland driften af 18 ambulanceberedskaber og fem akutlægebiler. Til at bemande de nye enheder har regionen nu sendt tilbud om ansættelse til 193 ambulancereddere. Og Region Midtjylland har ikke været ramt af samme rekrutteringsproblemer som BIOS knækkede halsen på. Der var nemlig langt flere ansøgere end stillinger.
 • Brandvæsen
  De frivillige brandværn i Sønderjylland er i øjeblikket ramt af en indbrudsbølge. Ukendte gerningsmænd er således brudt ind på fem forskellige brandstationer, hvor de alle steder har stjålet stationernes frigørelsesudstyr. Og alt tyder på, at indbrudstyvene er gået målrettet efter netop frigørelsesudstyret.
 • Brandvæsen
  En 112-fotograf fra firmaet Øxenholt Foto var hurtigt på plads, da et kolonihavehus i Grenaa i april blev hærget af en voldsom brand. Og det var ikke så underligt – han havde nemlig selv påsat branden. Ifølge en medgerningsmand blev branden påsat, for at 112-fotografen kunne tage billeder, der skulle sælges til medierne. Han er nu blevet idømt 10 måneders fængsel.
 • Brandvæsen
  Arbejdet med at finde en ny direktør for Brand & Redning Sønderjylland er gået i gang, da den nuværende direktør – Lars Møldrup – stopper med udgangen af oktober for at blive kommunaldirektør i Fanø Kommune. For at undgå et ledelsesmæssigt tomrum har man valgt at ansætte en midlertidig direktør, og her er valget faldet på Esge Homilius.
 • Politi
  Nordjyllands Politi har indgået lejekontrakt på nye lokaler på Grønlands Torv 1 i Aalborg SØ. Her åbner politikredsen en ny politistation primo 2021. Omkring 30-40 medarbejdere fra politigården på Jyllandsgade i Aalborg og nærstationen på Fyrkildevej i Aalborg Øst vil få deres gang i de nye cirka 450 kvadratmeter på Grønlands Torv.
 • Præhospital
  Allerede i dag er det muligt at anvende droner til at transportere både hjertestartere og blodprøver. Men hos Falck er visionen, at man inden 2025 også vil kunne indsætte bemandede droner, der kan bringe paramedicinere frem til patienterne. Det giver mulighed for, at paramedicinerne hurtigt kan vurdere, om der skal sendes en ambulance.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Brandvæsens leasingaftaler giver politisk uro

Brand og Redning Djurslands indgåelse af leasingaftaler på to nye brandkøretøjer har resulteret i en kraftig kritik fra byrådet i Syddjurs Kommune. Flere byrådsmedlemmer mente således, at det materiale om leasingaftalerne, som de i sidste måned fik forelagt, var fejlbehæftet. Derfor blev sagen sendt tilbage til den kommunale administration, men det reviderede materiale, som politikerne fik forelagt i sidste uge, indeholdt angiveligt også flere fejl.

Brandvæsen

Minister skal redegøre for ytringsfrihed i Beredskabsstyrelsen

Forsvarsminister Søren Gade (V) skal nu give en redegørelse for indholdet i den “mundkurv”, som Beredskabsstyrelsens ledelse tilsyneladende har udstyret medarbejderne med i forbindelse med forhandlingerne om en ny beredskabsaftale. Samtidig bliver Søren Gade bedt om at kommentere sagen set i lyset af den kritik, som han selv har fået af ombudsmanden for et forsøg på at begrænse en ansats ytringsfrihed.

Brandvæsen

Brandvæsen havde problemet med at modtage alarmsignaler

Når Vestegnens Brandvæsen i flere tilfælde er rykket ud med for få brandfolk og er ankommet for sent til brandstederne, så skyldes det i et vist omfang, at brandfolkene har haft problemer med at modtage alarmmeldingerne fra alarmcentralen på Hovedbrandstationen i København. Det skriver brandchef Per Jensen fra Vestegnens Brandvæsen ifølge Hvidovre Avis i et notat til Hvidovre Kommune, som har klaget over to konkrete udrykninger.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Region hjemtager driften af babyambulance

Fra begyndelsen af 2016 overtager Region Hovedstaden driften af regionens særlige babyambulance fra Falck. Derfor går regionen nu i gang med at indkøbe en specialambulance med boxopbygning, som skal leveres inden årsskiftet. Babyambulancen udfører årligt omkring 140 transporter af meget syge nyfødte og helt små børn.

Præhospital

Vil oprette akutlægebil som erstatning for tre akutbiler

Region Midtjylland vil fortsat nedlægge de sygeplejerskebemandede akutbiler i Skive, Ringkøbing og Tarm. Men i stedet vil regionen nu oprette en ny akutlægebil, der skal placeres i Ringkøbing-Skjern Kommune. Og så skal en ambulance i Skive opgraderes, så den bemandes med en paramediciner – eller måske en anæstesisygeplejerske.

Præhospital

Embedsmænd blev underkendt af politikere i sag om ambulanceudbud

Embedsmændene i Region Sjælland blev endnu engang underkendt af regionspolitikerne, da der i denne uge skulle tages stilling til den fremtidige strategi for udbuddet af ambulancekørslen. Politikerne sagde nej til embedsmændenes ønske om at hjemtage ambulancekørsel, og samtidig valgte de en model, som ifølge embedsmændene gør samarbejdet mellem sygehuse og ambulancetjenester vanskeligere.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Falck opsiger samarbejdet med Redning Danmark-station

Redning Danmarks station i Holsted skal ikke længere udføre opgaver for Falck. Redningskorpset har opsagt samarbejdet efter det, der af Falck betegnes som forsøg på at miskreditere medarbejdere hos Falck. Ifølge BeredskabsInfos oplysninger er det stationens daglige leder, som på sociale medier har skrevet kommentarer om Falck.

Autohjælp

Atter underskud i Dansk Autohjælp

Efter et enkelt år med overskud måtte Dansk Autohjælp-koncernen atter indkassere et underskud i 2010. Trods en stigende omsætning fik koncernen et underskud på 5,7 mio. kr., der skyldes en række forskellige faktorer. Ligesom konkurrenten Falck blev Dansk Autohjælp således ramt af det hårde vintervejr, der gav en kraftig stigning i assistanceomkostningerne, men priserne på autohjælp er også under pres. Og så har en udskiftning i direktionen og en restrukturering kostet 3 mio. kr.

Autohjælp

Falck må ikke købe norsk autohjælpsfirma

De norske konkurrencemyndigheder vil ikke godkende Falcks køb af det norske autohjælpsfirma Viking. Falcks eksisterende datterselskab i Norge og Viking er i dag de to største udbydere af autohjælp til det norske erhvervsmarked, og konkurrencemyndighederne frygter, at Falck/Viking og den største konkurrent simpelthen vil lave en stiltiende aftale om at dele markedet mellem sig – og dermed sætte konkurrencen ud af spil.

Fra arkivet – Politi

Politi

Motorcykelbetjente kørte udrykningskørsel for at spise aftensmad

Tre motorcykelbetjente, som kørte udrykningskørsel til et lokalt pizzeria og en thai-restaurant for at spise aftensmad. Det er en af de sager, som Den Uafhængige Politiklagemyndighed har behandlet i det forløbne år. I den konkrete sag mente statsadvokaten, at politibetjentene havde overtrådt udrykningsbekendtgørelsen, men sagen endte med et tiltalefrafald.

Politi

Kritik af minister i alarmcentral-sag

Justitsminister Lene Espersen bliver nu bedt om at redegøre for problemerne med både politiets alarmcentraler og med mobile nødopkald. Folketingsmedlem Frode Sørensen (S) rejser sagen efter omtalen af en alvorlig forsinkelse af en ambulance-udrykning til Forum Horsens lørdag aften. Overfor TV Syd anklager Frode Sørensen justitsministeren for smøl. Hun satte en undersøgelse af problemerne igang i februar, men har endnu ikke forklaret Folketinget om resultatet.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Fire måneders fængsel for at true politifolk med riffel-attrap

En 55-årig mand fra Albertslund er idømt fire måneders ubetinget fængsel for først at true to politifolk med en riffel og dernæst true den ene betjent mundtligt. Manden tilkaldte selv politiet til sin bopæl i Albertslund den 13. maj, og da to betjente mødte op, truede han dem med en riffel, der efterfølgende viste sig at være en attrap.

Jobannonce
Sponsorer
Facebook