Politi

Politiet: Færdselsuheld skal IKKE filmes

I sidste weekend omkom en mand i et færdselsuheld på Holbækmotorvejen. Men i forbindelse med politiets arbejde på stedet bemærkede betjentene, at flere forbipasserende bilister på motorvejen havde travlt med at filme ulykkesstedet med deres mobiltelefoner. Derfor kommer Midt- og Vestsjællands Politi nu med en klar udmelding: ”Det er forkert, farligt og i øvrigt også forbudt at dele”.

Brandvæsen

Tragisk milepæl for brand- og redningsfolk fra 11. september-indsatsen

Kort tid efter årsdagen for terrorangrebet mod World Trade Center den 11. september 2001 oplyser New York City Fire Department, at man har passeret en tragisk milepæl: Antallet af medarbejdere i brandvæsenet, der er døde af følgesygdomme efter indsatsen i World Trade Center, er nu lige så højt som antallet af medarbejdere, der omkom, da tårnene styrtede sammen.

Præhospital

Turne med bus skal skaffe flere hjerteløbere

I de kommende uger vil en ”Sammen redder vi liv”-bus turnere rundt i landet og besøge udvalgte uddannelsesinstitutioner og grundejerforeninger for at give de studerende og medlemmer af grundejerforeningerne en introduktion til hjertelungeredning samt opfordre dem til at blive hjerteløbere. Det er led i et nyt initiativ fra Sundhedsstyrelsen og TrygFonden.

Brandvæsen

Tre beredskaber går sammen om at indkøbe ny vagtcentralsoftware

Nordsjællands Brandvæsen, Sydøstjyllands Brandvæsen og Midtjysk Brand & Redning er gået sammen om et udbud på anskaffelse af ny vagtcentralsoftware. Kontrakten omfatter både leverance og efterfølgende service frem til 2030, og den anslåede værdi er 10 mio. kr. Ved at vælge samme løsning kan de tre beredskaber fremover skabe mere redundans gennem et tættere samarbejde ved f.eks. stor belastning.

  • Præhospital
    Sidste år blev præhospitale beredskaber fra Tyskland i 71 tilfælde sendt til assistance i Region Syddanmark. Det er især akutlægehelikopteren i Niebüll, som der trækkes på, men også ambulancer fra Flensborg rykker ofte ud til Danmark. Oprettelsen af et ambulanceberedskab i Padborg har dog ført til færre tyske udrykninger.
  • Præhospital
    Ambulanceredderne er ikke en af de grupper, som regeringen vil give et ekstra lønløft. Men hos Reddernes Fagforening betegner man regeringens fravalg af redderne som en provokation. For ambulanceredderne er mindst lige så hårdt pressede som sosu’er, fængselsbetjente, pædagoger og sygeplejersker. Ambulanceområdet er faktisk så udsultet, at politikerne snart må vågne, mener foreningen.
  • Præhospital
    Der skal etableres en særskilt præhospital organisation i Region Syddanmarks administration, og det sætter regionen nu 5 mio. kr. af til. Det er dog penge, som skal findes indenfor det eksisterende præhospitale budget. Det fremgår af en ny budgetaftale for 2024. Budgetaftalens eneste anden ændring på området er en mindre omlægning af regionens akutbil i Nørre Nebel.
  • Politi
    Tidligere på ugen udbrød der brand i en grisetransport på Østjyske Motorvej. Rundt omkring lastbilen og mellem de øvrige trafikanter løb der flere grise rundt på motorvejen. Af dyreetiske årsager besluttede Østjyllands Politi derfor at bistå med aflivningsopgaven, så politifolkene anvendte deres tjenestepistoler til at aflive flere grise på stedet.
  • Brandvæsen
    Antallet af brande er faldet, men gennemsnitserstatningen efter brand er fordoblet de seneste 10 år. Udviklingen er blevet forstærket af høj inflation, der har sat sine spor i erstatningsstørrelserne. Materialer til genopbygning er blevet dyrere, håndværkere er blevet dyrere, og indbo er blevet dyrere at erstatte. I dag koster en gennemsnitlig brand 87.000 kr. i erstatning.
  • Præhospital
    Ambulancernes responstider i 2. kvartal 2023 viser ikke markante udsving i forhold til1. kvartal. Generelt er ambulancerne blevet noget hurtigere, og især kan Region Hovedstaden notere flere ambulancer, som er fremme inden for 5 minutter. Også Region Syddanmark har fået bedre responstider indenfor alle de tidsintervaller, som der måles på. 

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Brandslukning i Hovedstaden skal markedsafprøves efter 2018

Brandslukningen i Hovedstadens Beredskab skal som led i beredskabets såkaldte entreprisestrategi markedsafprøves – det vil i praksis sige, at det skal undersøges, om andre aktører kan udføre opgaven mere fordelagtigt end beredskabet selv. Markedsafprøvningen skal ske efter overenskomstforhandlingerne i 2018, men allerede i år skal en markedsafprøvning af andre dele af driften forberedes.

Foto: Rigspolitiet
Brandvæsen

Københavns Politi siger nej til planerne om fælles beredskab

Planerne om at oprette et fælles beredskab i hovedstadsområdet er ikke i overensstemmelse med lovgivningen. Det mener Københavns Politi, og derfor stemte hovedstadens politidirektør, Thorkild Fogde, nej til det nye beredskab, da sagen blev behandlet i Københavns Kommunes beredskabskommission. Oprettelsen blev dog vedtaget med et stort flertal.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Responce får endnu et solidt overskud

Ambulanceoperatøren Responce fik i 2012 et overskud på 3 mio. kr. Det er næsten en fordobling i forhold til 2011, og dermed lader Responce til at have lagt afstand til de meget store underskud, som prægede selskabets første leveår. Responce melder da også selv, at selskabet nu står godt rustet til at udbygge sin position på det danske marked for akut ambulancetjeneste.

Præhospital

Markant forbedring af ambulancernes responstider i Syddanmark

Det går fremad med de gennemsnitlige responstider for ambulancerne i Region Syddanmark. I september blev responstiderne reduceret mærkbart sammenlignet med august, og i alle dele af regionen kommer ambulancerne nu frem indenfor det politisk fastsatte servicemål. Særligt i Sønderjylland var der en markant forbedring.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Autohjælpsvirksomhed har fået nye medejere

Autohjælpsvirksomheden European Breakdown Service, der med hovedsæde i Haderslev har specialiseret sig i erhvervskunder indenfor gods- og persontransport, har fået nye medejere. SOS Dansk Autohjælps seks selvstændige distrikter er således gået sammen i et fælles selskab og har købt 40 pct. af ejerskabet i European Breakdown Service.

Autohjælp

Redning Danmark fik stort millionunderskud i sit første år

Redning Danmarks første år med autohjælpsaktiviteter gav et underskud på hele 7,6 mio. kr. Redning Danmarks retsopgør med SOS Dansk Autohjælp var dog skyld i, at selskabet først fik egentlig omsætning i årets sidste kvartal, og ifølge selskabet er der i de første måneder af 2018 opnået overskud. Sophus Falcks oldebarn, Erik Falck, er blevet bestyrelsesmedlem i selskabet.

Autohjælp

Dom stadfæstet: Redningsgruppens chef skal fire år i fængsel

Chefen for den konkursramte virksomhed Redningsgruppen, den 46-årige Henrik Kalmer, skal fire år i fængsel. Det slår Østre Landsret fast i en ny dom, der stadfæster den straf, som Henrik Kalmer sidste år fik i byretten. Han er blevet fundet skyldig i en særlig grov form for skyldnersvig, dokumentfalsk, bedrageri og mandatsvig.

Fra arkivet – Politi

Foto: Rigspolitiet
Politi

TDC orienterede ikke om kabelbrud

Efter et alvorligt kabelbrud i Nordsjælland, hvor hverken fastnettelefoner eller mobiltelefoner i store dele af Nordsjælland kunne ringe op til alarmcentralen, kritiserer politiet i Hillerød TDC for ikke at have underrettet dem hurtigt nok. Vicepolitikommissær i Hillerød, Ivan Munch, kalder hele forløbet for stærkt utilfredsstillende.

Politi

Klagemyndighed: Alarmoperatør optrådte kritisabelt

Den alarmoperatør, som modtog det meget omtalte 112-opkald om branden på Svinkløv Badehotel, optrådte kritisabelt under alarmopkaldet. Det har Den Uafhængige Politiklagemyndighed afgjort, efter at medieomtalen af opkaldet fik myndigheden til selv at tage sagen op. Ifølge Den Uafhængige Politiklagemyndighed levede alarmoperatøren ikke op til forpligtelsen om at optræde høfligt og hensynsfuldt.

Politi

SINE-dækning i REGAN Vest

Når REGAN Vest – også kendt som Regeringsanlæg Vestdanmark – slår dørene op for offentligheden i slutningen af 2021, kan beredskaberne se frem til at kunne tale sammen på det fælles radionet SINE, hvis de skal løse opgaver inde i det 5.500 m2 store bunkeranlæg. REGAN Vest blev opført i 1960’erne og skulle bruges i tilfælde af en trussel om et forstående atomangreb på Danmark.

Jobannonce






Sponsorer






























Facebook