Norske Viking køber Camoni

Det norske firma Viking gør nu et nyt forsøg på at komme ind på det danske marked for autohjælp. Det sker gennem opkøbet af den københavnske virksomhed Camoni, der skifter navn til Viking København. Opkøbet er startskuddet til opbygningen af et landsdækkende stationsnet, som skal drives af lokale franchisetagere.

Viking er stiftet i 1956, og i 2006 forsøgte Falck at købe selskabet. Købet blev imidlertid forhindret af de norske konkurrencemyndigheder, som mente, at en fusion mellem Falcks norske aktiviteter og Viking ville være skadeligt for konkurrencen. I dag er Viking så ejet af en af Europas største kapitalfonde, AAC Capital Partner, der har en kapital på ca. 13 mia. kr.

I Norge har Viking 150 stationer, der primært drives på franchise-basis, og de 1.200 ansatte udfører årligt ca. 250.000 assistancer. Omsætningen er på 400 mio. kr. om året, og Viking driver blandt andet det, som koncernen selv betegner som Nordens største autohjælpsstation med over 30 køretøjer.

Siden AAC Capital Partners overtagelse af Viking har koncernen arbejdet på at ekspandere i resten af Norden, og i 2010 overtog Viking det svenske bjergningsselskab SSBT, der med base i Stockholm har en årlig omsætning på 35 mio. kr. Efterfølgende har Viking etableret sig i Malmö og Göteborg – og koncernen har planer om en fortsat ekspansion i Sverige.

Samarbejdede med Redningsgruppen

I 2012 forsøgte Viking at få fodfæste i Danmark gennem et samarbejde med Redningskorps Danmark, der siden har skiftet navn til Redningsgruppen. Dette samarbejde kuldsejlede imidlertid efter kort tid, og netop som Redningsgruppen er kommet under konkursbehandling, benytter Viking lejligheden til at lancere et comeback i Danmark.

Det er bugserings- og transportvirksomheden Camoni i København, som bliver Vikings spydspids i Danmark. Viking har overtaget virksomheden med dens 25 køretøjer, 30 medarbejdere og ca. 25.000 årlige transportopgaver, og Camoni skifter navn til Viking København A/S – som bliver et datterselskab til det nyetablerede Viking Danmark A/S. Inden udgangen af i år vil navneskiftet være slået helt igennem på Camonis køretøjer. De nuværende ejere af Camoni fortsætter dog som medejere.

Samtidig intensiverer Viking bestræbelserne på at opbygge et landsdækkende net af stationer, som skal drives på franchisebasis.

Annonce