Aabenraa vil med i fælles indkøb af drejestiger

Arkivfoto

Aabenraa Kommune har i dag to drejestiger, der begge er nedslidte og af ældre dato. I år forventer man, at den ene drejestige, som er fra 1972, kasseres under det årlige eftersyn, og den anden drejestige, som er fra 1982, er det blevet svært at skaffe reservedele til. Derfor ønsker Aabenraa Brand & Redning, at kommunen investerer 4 mio. kr. i en ny drejestige, der skal indkøbes i et fælles udbud, som også en række andre kommuner deltager i. Den nye drejestige skal fremover være kommunens eneste.

I 2011 mistede Aabenraa Kommune en drejestige, da Tinglev Brandværns Magirus blev kasseret efter det årlige eftersyn. Samme skæbne venter man i år vil overgå Bov-Padborg Brandværns drejestige, der stammer fra 1972. Tilbage er så en drejestige hos Aabenraa Brandværn, som er købt brugt. Den er fra 1982, og det er efterhånden svært at skaffe reservedele til den.

Ønsket hos Aabenraa Brand & Redning er derfor, at Aabenraa Kommune afsætter 4 mio. kr. til indkøb af en ny drejestige, som skal placeres i Aabenraa og være eneste drejestige i kommunen. Baseret på den nuværende brug af stigevogne samt en vurdering af risikoobjekterne mener beredskabet nemlig, at det er muligt at dække hele kommunen med ét køretøj. Dermed vil man desuden kunne spare omkring 50.000 kr. årligt i driftsudgifter.

Aabenraa Brand & Redning foreslår, at den nye drejestige kommer til at indgå i det fælles udbud, som en række kommuner med Aalborg i spidsen i øjeblikket er ved at forberede. Udbuddet vil omfatte levering af et antal drejestiger frem til 2017, og i Aabenraa vil man afsætte midler til anskaffelsen i 2015 og 2016. Leveringstiden ventes at være ca. 22 måneder.

Det er i øvrigt ikke det eneste nye køretøj, som brandfolkene i Aabenraa Brandværn kan se frem til. Stationen i Aabenraa står for ca. en tredjedel af alle indsatser i Aabenraa Kommune, og Aabenraa Brand & Redning vil udskifte den nuværende autosprøjte fra 2006 med en ny i 2016. Herefter vil Aabenraas nuværende autosprøjte blive overflyttet til en anden station. Det vil kræve en anlægsbevilling på 1,3 mio. kr., og også her planlægger Aabenraa Brand & Redning at deltage i et fælles udbud med andre kommuner.

Annonce