Borgmester: Alvorlige alarmfejl da mandskabskurv faldt i vandet

Der skete alvorlige fejl, da beredskabet skulle alarmeres efter en dramatisk arbejdsulykke i Hirtshals i juli. Det mener Hjørrings borgmester, Arne Boelt, og Region Nordjylland erkender da også, at der i første omgang blev disponeret forkert, da der kun blev sendt to ambulancer til ulykken, hvor fire mand i en mandskabskurv faldt i vandet. Der gik også lang tid, inden den lokale redningsstation blev alarmeret.

Ulykken skete den 5. juli 2012 under renoveringen af en borerig i Hirtshals. Her faldt en mandskabskurv med fire mand i vandet fra 10 meters højde. Men det gik galt, da beredskabet skulle alarmeres, mener borgmester Arne Boelt fra Hjørring Kommune. ”Håndteringen af alarmen er meget kritisabel”, siger borgmesteren til Nordjyske.

I første omgang blev der – trods de fire tilskadekomne – kun sendt to ambulancer til Hirtshals. Desuden blev der afsendt en paramedicinerbil. Den normale procedure er, at der afsendes en ambulance pr. patient, men først flere minutter senere blev yderligere to ambulancer disponeret til ulykken. Samtidig vurderede vagthavende læge ved akutlægebilen i Aalborg, at der ikke var behov for, at lægebilen kørte til Hirtshals.

Arne Boelt kritiserer også, at Kystredningstjenestens lokale station først blev alarmeret efter otte minutter – selv om fire personer altså var faldet i havnebassinet.

”Det er en beklagelig fejl, at der ikke straks blev sendt fire ambulancer ved så alvorlig en ulykke. Det er nu blevet indskærpet”, siger præhospital leder Poul Anders Hansen fra Region Nordjylland til Nordjyske. Men regionen understreger dog også, at man ikke forvente, at akutlægebilen fra Aalborg automatisk kører så lang en strækning.

Annonce