Avis: Brandvæsen underdriver ferieproblemer

Google Maps
Brandstationen i Lystrup. Arkivfoto

Sommerferien giver Aarhus Brandvæsen store problemer med bemandingen, fordi mange deltidsbrandfolk er på ferie, men i sidste uge forsikrede beredskabschefen, at brandvæsenet også i ferien leverer det beredskab, som er fastsat af byrådet. Nu er den lokale avis imidlertid kommet i besiddelse af vagtplaner, der viser et andet billede.

Deltidsbrandfolkenes sommerferie rammer både deltidsberedskabet på Aarhus Brandvæsens hovedstation i Ny Munkegade og brandstationen i Lystrup. Og i sidste uge bekræftede beredskabschef Lars Hviid da også, at der er problemer med at få vagtplanerne til at hænge sammen i ferieperioden – men samtidig understregede han, at brandvæsenet trods bemandingsproblemerne kan stille med det beredskab, som byrådet har fastsat som led i den risikobaserede dimensionering.

Nu er Århus Stiftstidende imidlertid kommet i besiddelse af vagtplaner fra Aarhus Brandvæsen, som ifølge avisen dokumenterer, at beredskabet ikke lever op til byrådets krav.

På hovedstationen i Ny Munkegade skal Aarhus Brandvæsen døgnet rundt kunne stille med 12 deltidsbrandfolk til at supplere stationens 1-minutsberedskab. Men vagtplanerne viser, at man de seneste uger i perioder har haft helt ned til fire brandfolk på vagt. I Lystrup skal der være otte mand på vagt, men her viser vagtplanerne, at der en del af døgnet har været ned til fem mand til rådighed.

Århus Stiftstidende har talt med tillidsmændene på de to brandstationer, der overfor avisen bekræfter, at der har været problemer med vagtplanerne, men samtidig oplyser begge tillidsmænd, at vagtplanerne nu hænger sammen. Avisen er imidlertid i besiddelse af vagtplaner, som har hængt på brandstationerne efter samtalerne med tillidsmændene – og som viser, at der fortsat ikke er nok brandfolk på vagt.

Annonce