Bornholm forlænger brandslukningsaftaler med Falck

Bornholms Regionskommune har besluttet at forlænge kommunens brandslukningsaftaler med Falck i to år. Aftalerne omfatter brandslukning i Rønne- og Nexø-områderne, og de stod til at udløbe i foråret 2019. Men nu forlænges begge aftaler altså med to år. Der er ikke nogen afklaring om fremtiden for kommunens aftale med Beredskabsstyrelsen i Allinge, der udløber om fem måneder.

Brandslukningen på Bornholm er inddelt i tre distrikter, og i Nexø-distriktet indgik Bornholms Regionskommune i 2011 en seks-årig brandslukningsaftale med Falck. Den aftale er efterfølgende blevet forlænget med to år, og kommunen har nu besluttet at gøre brug af en option på yderligere to års forlængelse. Dermed løber aftalen til april 2021.

I Rønne-distriktet overtog Falck brandslukningen i 2014, og her gør kommunen nu også brug af en option på to års forlængelse, således at også denne aftale løber til april 2021. Aftalen omfatter også den samlede vagtcentralbetjening for brandslukningen på Bornholm.

Ingen afklaring om Nordbornholm

Tilbage står så aftalen om brandslukning i det tredje distrikt, Allinge-distriktet. Her overtog Beredskabsstyrelsen i Allinge brandslukningen i 2014, og denne aftale – der også omfatter varetagelse af højderedningsberedskabet for hele kommunen – udløber den 30. april 2019.

Siden da er udbudsreglerne imidlertid ændret, og ifølge regionskommunen fører det til, at aftalen – der i sin tid blev indgået uden udbud – ikke umiddelbart kan forlænges. Men selv om der kun er fem måneder til aftalens udløb, er der endnu ikke nogen afklaring af, hvad grundlaget for en eventuel ny aftale skal være.

Annonce