Brandfolk sørgede for underholdning under lockouten

I morgen slutter lockouten officielt, men gennem de seneste mange uger har der rundt omkring i landet været etableret mange forskellige ordninger, hvor børnene er blevet passet. Det gælder også i Rinkenæs, hvor blandt andet det lokale brandværn sørger for underholdning til de lockout-ramte børn.

I Rinkenæs er der etableret en ordning, hvor forældrene passer de børn, der er ramt af lockouten. Det sker på den tidligere restaurant Rinkenæshus, som ejeren har udlånt til formålet. Børnene har her haft mulighed for at tegne, spille Wii og meget andet.

Sidste torsdag var det så Rinkenæs Frivillige Brandværn, som stod for underholdningen fra morgenstunden. Fire brandfolk mødte frem med brandstationens nye og gamle autosprøjte, hvor sidstnævnte i øjeblikket fungerer som tankvogn – hvorefter den skal overgå til et kommende ungdomsbrandværn i området.

25 forventningsfulde børn tog imod brandfolkene, og brandfolkene indledte med at tegne brandtrekanten for børnene, så de kunne se, hvad der skulle til for at en brand kan opstå. Derefter var der en snak om, hvad man skal gøre, hvis man opdager en brand, og hvordan man skal alarmere.

artikel---051-01De største børn fik så mulighed for at prøve at slukke en brand i en gryde ved hjælp af et brandtæppe. På brandstationen har man endvidere en halv olietønde, som bruges til væskebrand, og den tændte brandfolkene op i, hvorefter børnene fik mulighed for at slukke den lille brand med en pulverslukker. Dagen var dog ikke til pulverslukning: Branden blev slukket, men det blæste kraftigt, så der var pulver over hele gårdspladsen. Brandfolkene brugte i alt seks pulverslukkere.

Under den mere underholdende del af arrangementet blev der sat tryk på HT’eren, og alle børn kom lynhurtig på række for at prøve en brandslange. De fandt ud af, at der var mange måder, som et strålerør kunne indstilles på – og at de kunne sprøjte langt. Som afslutning fik de en guidet tour rundt i begge brandkøretøjer. Efter et par timer afsluttede brandfolkene arrangementet med en kop kaffe og returnerede til brandstationen.

Dirk, Hermann, Martin og Lars fra Rinkenæs Frivillige Brandværn fortæller, at der blev taget masser af billeder, og at en del af billederne blev lagt på Facebook-grupperne ”Bevar Rinkenæs” og ”Rinkenæs Frivillige Brandværn” – og at dømme efter kommentarerne havde både børn og forældre hygget sig.

Annonce