Brandvæsen overså halvt hoved efter personpåkørsel

Arkivfoto: René Strandbygaard

Onsdag begik en person selvmord ved at kaste sig ud foran et S-tog på Avedøre Station. Personen blev dræbt på stedet, og Vestegnens Brandvæsen rykkede ud for at udføre den makabre opgave med at rydde op. Brandvæsenet søgte efter ligdele, der var spredt over en strækning på 200-250 meter, og sørgede for at spule skinnerne. Men torsdag fandt tre teenagedrenge imidlertid et halvt kranie med en hudluns, et øre og hår på en skråning ved ulykkesstedet.

De tre drenge var gået op på stationen, efter at de havde hørt om selvmordet dagen før, og de fandt hurtigt et blodspor ved skinnerne. Det fulgte de, og på en skrænt fandt de det halve kranie, der var delvist skjult i en busk. De kontaktede derefter den ene af drengenes mor, der arbejder i nærheden, men hun troede i første omgang ikke på dem. Hun gik imidlertid selv hen til stedet, og her fandt hun også hurtigt ligresterne. En ambulance blev tilkaldt, og kraniet blev herefter transporteret til Retsmedicinsk Institut.

Det var Vestegnens Brandvæsen, som stod for oprydningen efter selvmordet, og beredskabschef Hilmer Christensen fra Hvidovre Kommune, der var indsatsleder, understreger, at ligdelene var spredt over en strækning 200-250 meter, men at brandvæsenet i tre timer afsøgte området. Man var dog fra brandvæsenets side opmærksom på, at kun halvdelen af kraniet var blevet fundet.

“Vores personale har gået rundt og samlet de dele op i poser, som de kunne finde. Men jeg kan godt se, at det er problematisk, og jeg kan kun beklage, at de to drenge endte med at finde det sidste. Vi har simpelthen overset det. Vi har spulet skinnerne og ledt efter dele ved skråningen, men jeg må jo erkende, at vi ikke har gjort det så godt, som man kunne”, siger Hilmer Christensen til TV2.dk.

“Jeg vil snakke med mine folk og sige, at vi skal være ekstra opmærksomme næste gang. Vi gør normalt et kæmpe arbejde, som jo er meget ubehageligt, men ja, som sagt vil vi være ekstra opmærksomme fremover”, siger indsatslederen, der blandt andet vil overveje fremover at tilkalde polithunde til at hjælpe med afsøgningen.

Annonce