Brandvæsen udgiver børnebog

Københavns Brandvæsen har udgivet en ny børnebog, ”Ildefanten på udrykning”, der er skrevet til målgruppen 3-5 år. Bogen er første bind i en serie, og den følger brandvæsenets maskot, Ildefanten, der både bor og arbejder sammen med brandfolkene. Den nye bog er illustreret en af tidligere ansat i brandvæsen.

Bogen tager udgangspunkt i, hvad der egentlig sker på en brandstation, og hvad en brandmand laver. Det er beskrevet realistisk, og serien er planlagt, så alle kerneopgaverne i brandvæsenet bliver fortalt i små sjove historier. Serien har på den måde en generel appel i forhold til arbejdet i beredskabsverdenen, også selvom den foregår i København. Og så er der selvfølgelig masser af brandbiler og blå blink.

Første bind i serien er illustreret af en tidligere ansat i brandvæsenet, Kevin Casey Andersen. Han har stilmæssigt valgt at illustrere historien som en old school cartoon, med en grov streg og klare farver.

Serien er planlagt, så hvert bind får en ny illustrator og et nyt udtryk. Det skal afspejle udtrykkene i alle de meget forskelligartede og fine tegninger brandvæsenet modtager fra byens børn.

Bogen er på 28 sider, og den kan indtil videre købes i Politikens Boghal og i receptionen på Hovedbrandstationen. Den koster 30 kr.

Annonce