Djurs får bedre SINE-dækning

Arkivfoto

Brandfolk, ambulancereddere og politifolk har haft problemer med radiokommunikationen på Djurs, hvor der især i området omkring Djurs Sommerland nær Nimtofte har været huller i dækningen på det fælles SINE-kommunikationsnet. Men efter at målinger og beregninger har bekræftet dækningsproblemet, bliver SINE-nettet nu udvidet med et nyt site i Nimtofte.

Dansk Beredskabskommunikation, som driver SINE, oplyser, at man efter tilbagemeldinger fra de lokale beredskaber satte selskabets radioplanlægger til at analysere dækningen i området omkring forlystelsesparken ved hjælp af dækningsberegningsværktøjer og en såkaldt quickanalyse, der klarlægger, om der er tale om en enkeltstående fejl i nettet i et specifikt tidsrum, om problemet skyldes fejl på en basisstation eller om der er tale om en brugerfejl, som opstår, hvis to brugere snakker på samme talegruppe samtidig.

Resultatet af quickanalysen viste imidlertid ingen tegn på, at der var tale om fejl, og Dansk Beredskabskommunikations særlige målebil blev derfor sendt af sted til det jyske for at foretage egentlige tests. Målebilen, der siden udrulningen af SINE-nettet har kørt over 96.000 km., indeholder avanceret teknisk udstyr, der blandt andet måler GPS-positioner og terminalernes talekvalitet samt foretager opsamling og visning af beskeder mellem terminaler, scanning af signalstyrke fra forskellige frekvenser samt test af databeskeder og den generelle dækning i området.

Da analysearbejdet var afsluttet og dokumenteret i en rapport, blev rapporten sendt til Rigspolitiets Center for Beredskabskommunikation, og efter en række møder mellem Dansk Beredskabskommunikation og Center for Beredskabskommunikation blev det besluttet, at dækningen omkring Djurs Sommerland skulle forbedres – og forberedelserne til et nyt site i Nimtofte er nu i fuld gang.

Ifølge kontrakten mellem staten og Dansk Beredskabskommunikation skal SINE-nettet have en dækning på 99,5 % af landet for radioer monteret i køretøjer (mobildækning). For håndholdte radioer skal den udendørs dækning omfatte 97,6 % af landet. For de håndholdte radioer skal der endvidere være indendørs i 143 forskellige byer.

Annonce