Laveste antal dødsbrande i 21 år

I 2011 mistede 64 personer livet ved i alt 60 brande. Det er det laveste antal dødsbrande og antal omkomne ved brand siden 1990. Det viser en opgørelse, som Beredskabsstyrelsen har foretaget. Særligt markant er det, at antallet af omkomne ved brande, hvor rygning formodes at være årsagen, faldt fra 37 personer i 2010 til 29 sidste år – og de nye regler om selvslukkende cigaretter kan være forklaringen.

Selvslukkende cigaretter er gradvist blev indfaset på det danske marked forud for den 17. november 2011, hvor nye regler gjorde de selvslukkende cigaretter lovpligtige i alle EU-lande. De selvslukkende cigaretter er lavet af specielt papir, der sikrer, at gløden i de fleste tilfælde går ud, når der ikke aktivt ryges på cigaretten.

Det er dog for tidligt at tale om en tendens, understreger specialkonsulent i Beredskabsstyrelsen, Steen Hjere Nonnemann: ”Jeg glæder mig naturligvis over, at færre mistede livet i brande sidste år. Men vi er nødt til at have registreret et fald flere år i træk for at være mere sikre på, at det skyldes effekten af de selvslukkende cigaretter”.

Annonce