Falck sælger sin station i Vordingborg til kommunen

Falck-stationen i Vordingborg bliver solgt først i det nye år, men Falck bliver boende med personale og køretøjer. Det afslørede stationsleder Jesper Hansen, da han i sin tale ved Falck i Vordingborgs nytårsparade fortalte om stationens fremtid, som længe har været uvis. Byrådet i Vordingborg havde i det for nylig udløbne års budget afsat midler til at bygge en ny, fælles redningsstation i kommunen, men da det i en periode så ud som om Falck ville miste ambulancekørslen i Region Sjælland til svenske Samariten, var der forståeligt nok fra Falcks side ingen interesse i eller behov for en ny station. Men nu bliver stationen altså solgt – til Vordingborg Kommune.

“Handlen og skødet er endnu ikke helt på plads, men dette vil ske først i det nye år”, fortalte Jesper Hansen ifølge Sjællandske Medier. “Derefter er vi lejere hos Vordingborg Kommune – sammen med det kommunale brandvæsen. Vi skal altså have splejset to kulturer sammen i én station – meeeen; så forskellige er vi nu heller ikke, vores fælles mission er at hjælpe, når det gælder”, konstaterede stationslederen. Jesper Hansen slog også fast, at Falck og det kommunale brandvæsen kan lære af hinanden og dermed stå stærkere, når det gælder; på skadestedet.

Fremtiden bliver ifølge Jesper Hansen forhåbentlig knap så turbulent som i det forgangne år. Falck skal således køre ambulance for regionen – og dermed også i Vordingborg kommune – de næste fem år, ligesom der er indgået aftale om brandslukning for Vordingborg Kommune i Præstø og Stege.

Annonce