Ny beredskabschef vil se fremad

Google Streetview
Brand- og redningsstationen i Kolind

Det fælleskommunale beredskab på Djursland, som blev etableret ved årsskiftet, har fået sin første chef, idet de to kommuners ansættelsesudvalg er blevet enige om at tilbyde Claus Rose Andresen stillingen. Men valget er ikke populært hos brandfolkene. For godt nok er den nye beredskabschef bredt respekteret for sine faglige og ledermæssige evner, men han fik også for en måned siden en betinget fængselsdom for mandatsvig overfor Kolding Kommune, hvor han i perioden 2002-2005 var beredskabschef.

Claus Rose Andresen er 42 år, og han var beredskabschef i Kolding under Seest-katastrofen, hvor der var almindelig enighed om, at beredskabet i Kolding ydede en forbilledlig indsats. Forud herfor var Claus Rose Andresen officer i forsvaret, mens han i dag driver egen rådgivningsvirksomhed.

Så snart udnævnelsen af den nye beredskabschef blev offentliggjort mandag, blev der snakket i korridoren på brandstationerne. Flere medarbejdere i beredskabet fortæller, at de er kede af ansættelsen, fordi den vil skade kommunens renomme. Nogle føler, at kommunen er til grin. Og udnævnelse har allerede medført skarpe meningsudvekslinger og afstandstagen fra brandfolkene på Djursland, som bl.a. undrer sig over, at det åbenbart kun er i forbindelse med ansættelse af menige brandfolk, at der stilles krav om en ren straffeattest.

“Jeg mener ikke, at retssagen har haft indvirkning på hans nye job. Vi har naturligvis drøftet det nøje, men vurderet, at den ikke har afgørende betydning. Manden er jo hamrende dygtig”, siger Norddjurs Kommunes tekniske direktør, Steen Møller Andersen, til Jydske Vestkysten. Hovedpersonen selv vil helst se fremad: “Jeg er naturligvis meget glad for udnævnelsen. Nu gælder det om at se fremad. Jeg kan ikke lyve mig fra, at der har været en »uheldig« sag ved domstolene, men jeg ved til gengæld også, hvad jeg kan i mit nye job”, siger Claus Rose Andresen til Jydske Vestkysten.

Claus Rose Andresen forventes at tiltræde 1. april. Ansættelsesudvalget bestod af den samlede fælles beredskabskommision for Djursland undtagen politidirektøren.

Annonce