Opfordrer til at afinstallere 112-app fra HTC-telefoner

Hvis man har en HTC One M9-mobiltelefon, så bør man afinstallere den særlige 112-app, som ellers gør opkald til alarmcentralen nemmere. For første gang i app’ens tre-årige historie er der nemlig konstateret en alvorlig fejl, som gør, at opkald til alarmcentralen ikke kan gennemføres fra HTC-telefonerne, efter at de er blevet opdateret med en ny version af operativsystemet.

112-app’en er udviklet i et samarbejde mellem Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, Rigspolitiet, Hovedstadens Beredskab og Trygfonden. Med app’en kan man starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende mobilens GPS-koordinater afsted, hvilket sikrer hurtigere hjælp. Siden lanceringen for tre år siden er app’en blevet downloadet over 750.000 gange.

Nu er der imidlertid konstateret en alvorlig fejl, som påvirker ejere af HTC’s populære One M9-mobiltelefon. Efter opgradering af disse telefoner til version 5.1 af operativsystemet Android bliver opkald til alarmcentralen således ikke startet, når der i app’en trykkes på knappen ”RING 112”.

På grund af fejlens alvorlige karakter, opfordrer parterne bag app’en til, at ejere af de pågældende HTC-telefoner afinstallerer 112-app’en og i stedet ringer 112 på traditionel vis, hvis de har brug for hjælp.

Annonce