Redningshold fra Field’s fik årets redningsberedskabspris

Foto: Beredskabsforbundet

Den Danske Redningsberedskabspris blev fredag overrakt ved en ceremoni i Holmens Kirke i København. I år blev prisen tildelt et redningshold fra Specialtjenesten i Hovedstadens Beredskab, som i forbindelse med skyderiet i Field’s trængte ind i centeret og foretog den livreddende nødbehandling og evakuering.

Holdet på otte brandfolk fra Specialetjenesten i Hovedstadens Beredskab udførte en helt særlig indsats i forbindelse med skyderiet i Fields den 3. juli 2022.

Uden at kende situationen i storcenteret og mens politiet eftersøgte den bevæbnede gerningsmand, søgte brandfolkene frem mod de tilskadekomne for at sikre dem den nødvendige hjælp. Holdet var iført beskyttelsesudstyr og medbragte nødbehandlings- og båremateriel.

Det er baggrunden for, at Den Danske Redningsberedskabspris 2023 gik til de otte medarbejdere fra Specialtjenesten i Hovedstadens Beredskab: Overbrandmester Michael Drud, brandmester Thomas Vedsmand samt brandfolkene Lars Rasmussen, Anders Falsig, Anders Sødring, Claus Ballegaard, Brian Cederkvist og Martin Wünsche.

Topprofessionel indsats

”I gjorde en kæmpe forskel på denne forfærdelige dag. Det skylder vi jer alle stor taknemmelighed for. Stor ros for jeres ekstraordinære indsats, tak for at være der”, sagde forsvarsminister Troels Lund Poulsen i forbindelse med overrækkelsen af prisen, som skete ved en ceremoni i Holmens Kirke i København.

”Alle, der havde vagten den dag, stoppede ikke et sekund for at tænke på egen sikkerhed, og de fremstod topprofessionelle under indsatsen. Vi så vigtigheden i de mange timers fælles træning i SIKS-samarbejdet. Hovedstadens Beredskabs Specialtjeneste var sammen med politiet med i den allerførste indsats og kunne rykke ind for at redde flest mulige sårede ud hurtigst muligt. Det betød helt bogstaveligt liv eller død for de berørte”, siger beredskabsdirektør Jakob Vedsted Andersen fra Hovedstadens Beredskab, som havde indstillet personellet til prisen.

Med prisen følger et beløb på 25.000 kr.

Foto: Beredskabsforbundet
Foto: Hovedstadens Beredskab

Annonce