Brandvæsen

Redningsberedskabsprisen 2022: De reddede kvæstet mand op fra dyb brønd

Den Danske Redningsberedskabspris 2022 blev fredag overrakt til mandskab fra Nordjyllands Beredskab og Falck, som i maj 2021 udviste mod og kreativitet. Her blev en ung brandmand sænket ned i en 25 meter dyb brønd for at hjælpe en tilskadekommen gårdejer op. Gårdejeren var fanget på bunden af den smalle brønd – i vand til brystet, med flere knoglebrud og i fare for, at ilten slap op.

Brandvæsen

Brandfolk hædret for at redde mindst syv menneskeliv ved brand på plejehjem

Den Danske Redningsberedskabspris blev fredag overrakt til fire brandfolk for deres indsats ved den tragiske brand på plejehjemmet Farsøhthus i 2018 – en indsats, som begrænsede tragediens omfang. Branden på Farsøhthus kostede tre kvinder livet, men dødstallet havde sandsynligvis været mere end det tredobbelte, hvis ikke de første brandfolk på stedet havde handlet, som de gjorde.

Brandvæsen

To nominerede til beredskabsprisen

På næste fredag uddeler forsvarsminister Nick Hækkerup Den Danske Redningsberedskabspris ved et arrangement i Holmens Kirke, hvor der også afholdes en mindehøjtidelighed for omkomne brand- og redningsfolk. I år er der to nominerede til prisen på 50.000 kr.: Hoptrup Frivillige Brandværn er nomineret for indsatsen under en brand på Hoptrup Efterskole, mens to brandfolk fra Beredskabscenter Aalborg er nominerede for deres indsats, efter at en bil var kørt i havnebassinet.

Brandvæsen

Den Danske Beredskabspris uddelt for første gang

Den Danske Beredskabspris, som blev indstiftet i november 2006, blev fredag uddelt for første gang. Forsvarsminister Søren Gade (V) stod for overrækkelsen, og modtageren var Mogens Christensen, som er indsatsleder ved Hjørring Kommune og brandstationsleder ved Falck i Løkken. Han modtog prisen for en heroisk indsats, hvor han reddede en mand, som var blevet trukket ud i havet af en stor bølge.

Brandvæsen

Organisationer stifter Den Danske Redningsberedskabspris

En række aktører og organisationer indenfor det danske beredskab stifter nu i fællesskab Den Danske Redningsberedskabspris. Prisen skal en gang om året uddeles til den eller de personer indenfor beredskabet, som har gjort sig mest fortjent til hæderen. Stifterne af Den Danske Redningsberedskabspris repræsenterer alle beredskabets faggrupper, og ved uddelingen af prisen vil der ikke blive taget hensyn til modtagernes tilhørsforhold – både fastansatte, deltidsansatte og frivillige kan modtage prisen.