Starter som brandmand – efter syv år i ungdomsbrandværn

Foto: Henrik B. Christoffersen

Efter syv år som ungdomsbrandmand er Charlotte Falk Berg startet som brandmand m/k hos Padborg Frivillige Brandværn. I sidste måned kunne den kun 18-årige Charlotte Falk Berg således hænge indsatsdragten fra Grænseegnens Ungdomsbrandværn på knagen for sidste gang. Det var dog ikke for at sige farvel til brandmandsfaget, men for at hoppe i indsatsdragten hos Padborg Frivillige Brandværn.

I syv år har Charlotte været ungdomsbrandmand hos Grænseegnens Ungdomsbrandværn.

”Det begyndte egentlig med, at min veninde tog mig med. Hendes bedstefar havde været brandmand i 50 år og mente, at ungdomsbrandværnet lige måtte være noget for os. Siden da fangede det mig fuldstændigt. Og så har jeg lært mange ting, som jeg kan bruge i en nødsituation”, fortæller Charlotte om hendes spæde start i brandmandsfaget.

Ved en lille ceremoni på Padborg Brandstation fik hun et par ord med fra formanden for Grænseegens Ungdomsbrandværn, Dirk Beckmann:

”Som brandmand vil du komme til at opleve et fantastisk kammeratskab med dine brandmandskollegaer. Men du vil også komme til at opleve ting, som de fleste mennesker helst vil være foruden. Du kommer til at løbe derind, hvor andre mennesker flygter fra. Og du kommer til at løbe derop, som andre løber ned fra. Men i de sidste syv år har du flere gange bevist, at du er klar til at tage din tørn. Også når det til tider kan være lidt strengt. Derfor har du også været holdleder for de andre ungdomsbrandmænd. Du har ydet en indsats, som vi alle har været glade for”.

At Charlotte er en pige med ben i næsen beviser hun også uden for brandstationen: Når hun ikke passer studie og job som tjener, er det både en kæreste, dans og kampsportstræning, der skal passes. Og om fremtiden siger Charlotte:

”Næste år vil jeg gerne begynde på brandmandsuddannelsen hos Beredskabsstyrelsen i Haderslev, og så vil jeg gerne blive ved med at være brandmand her i Padborg. Jeg kan slet ikke vente med at komme i gang”.

Annonce