Tom Behnke ny præsident for Beredskabsforbundet

Tom Behnke. Arkivfoto

Det Konservative folketingsmedlem Tom Behnke blev fredag aften valgt som ny præsident for Beredskabsforbundet. Det skete på organisationens landsledelsesmøde i Herning. Han erstatter folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S), der har været præsident for de omkring 7.000 frivillige i Beredskabsforbundet siden 2006.

”Det at repræsentere hverdagens helte har gjort et stort indtryk, og det er med den største respekt og anerkendelse for alle de frivillige, der altid er parat til at stille op for samfundet uanset vind og vejr. Når sneen ligger i meterhøje driver på Bornholm eller stormen Bodil raser med efterfølgende oversvømmelser til følge, så er de frivillige parat til at gøre en indsats”, siger Bjarne Laustsen og tilføjer:

”I min tid som præsident har ikke bare de frivillige og forbundet, men også hele redningsberedskabet i Danmark undergået store forandringer. Og lige for tiden diskuterer man i Redningsberedskabets Strukturudvalg, hvordan man kan nå frem til et nyt fireårigt forlig”.

Der er sket meget i Bjarne Laustsens næsten otte år som præsident. ”Jeg har været ked af, at vi har mistet befolkningsuddannelserne i førstehjælp. Men vi har fået indstiftet Redningsberedskabsprisen sammen med de øvrige aktører i det danske redningsberedskab, hvor vi kan uddele en pris til en person, der har gjort en særlig indsats, ligeledes som samme kreds er gået sammen om at deltage i folkemødet på Bornholm i samme telt. Disse fælles arrangementer har været med til at placere Beredskabsforbundet centralt i det samlede redningsberedskab. Men nye opgaver er kommet til, blandt andet ”den robuste borger”. Vi får også et mere robust Beredskabsforbund med regionale konsulenter, og vi har arbejdet hårdt på at løfte opgaver ved at rekruttere deltidsbrandfolk. Jeg er glad for at kunne give stafetten videre til min gode kollega Tom Behnke fra de konservative, som jeg indstiller til at overtage jobbet”, siger Bjarne Laustsen.

Ny præsident lægger vægt på uddannelse af borgerne

Tom Behnke fortæller, at han glæder sig til at følge op på det igangværende arbejde med en ny strategi for Beredskabsforbundet, og være med til at sikre en god implementering. Målet er, at der også i fremtiden er et rigtigt godt supplement til det daglige beredskab, hvor de frivillige fortsat kan gøre en kæmpe forskel ved større hændelser og katastrofer, siger den nye præsident:

”Noget af det jeg især vil lægge vægt på som præsident, er uddannelse af borgerne i, hvordan de selv klarer langt flere af de udfordringer, som de kan stå overfor i en krisesituation. Vi mennesker er langt mere robuste, end vi selv går og tror, og vi kan ved hjælp af ganske små initiativer sikre os selv og vore familier langt bedre, siger Beredskabsforbundets nye præsident.  Jeg er stolt over, at Beredskabsforbundet har vist mig den tillid at pege på mig som præsident. Jeg kender beredskabsområdet særdeles godt fra mine 25 år i politiet og har på nærmeste hold set den store indsats, som både det daglige beredskab og de frivillige yder hver eneste dag. De er alle med til at gøre Danmark til et langt sikrere sted at være”.

Annonce