Alarmcentral får hovedrolle i drabssag

Politiets alarmcentral i Slagelse får en af hovedrollerne i en drabssag, som starter mandag. En grønlandsk kvinde er tiltalt for at have slået en mand ihjel i Slagelse, og kvindens forsvarer vil forsøge at overbevise nævningene om, at manden måske slet ikke ville være død, hvis ikke alarmcentralen havde fejldisponeret og undladt at sende en ambulance i første omgang.

Kvinden havde dolket manden, og ringede straks til alarmcentralen. Her troede man imidlertid ikke på hendes forklaring, og hun blev i stedet henvist til at ringe til lægevagten. Først efter adskillige opkald fra kvinden valgte alarmcentralen at sende en patruljevogn afsted til kvindens lejlighed, hvor man fandt manden, der stadig var i live. Derefter blev der tilkaldt en amblance, men manden var død ved ankomsten til sygehuset. På det tidspunkt var der gået over en time siden kvindens første alarmopkald.

Kvinden nægter sig skyldig i drab, og forsvarsadvokat Peter Hjørne vil søge at bevise, at hun ikke havde til hensigt at dræbe manden, og at han ikke ville være død, hvis alarmcentralen straks havde sendt en ambulance. En obducent fra det retsmedicinske institut skal vidne om hvorvidt omgående hjælp kunne havde reddet den alvorligt sårede mand.

Annonce