46 ambulancefolk fyret – midlertidigt

Arkivfoto: Lasse Christiansen

Fredag eftermiddag måtte beredskabschef Carsten Iversen fra Roskilde Brandvæsen skrive 46 fyresedler til ambulancereddere hos brandvæsenet. De mange reddere bliver afskediget som følge af det kommende udbud af ambulancekørslen i Roskilde og Lejre kommuner, og hvis Roskilde Brandvæsen – som ventet – vinder udbuddet, vil afskedigelserne være rent teoretiske.

”Alt det har jeg også fortalt til medarbejderne. Men hvis jeg ikke varsler disse afskedigelser nu, kunne vi risikere at stå i en situation, hvor jeg har en masse ambulancefolk ansat, uden at de har noget at køre med. Hos Roskilde Brandvæsen regner vi fortsat med at kunne vinde dette udbud, men jeg kan heller ikke tåle at stå i en situation, hvor jeg ikke har noget arbejde til så mange ansatte”, fortæller Carsten Iversen til Roskilde Avis.

Det er Region Sjællands regionsråd, som i sidste måned besluttede at sende ambulancekørslen i den nordlige del af det gamle Roskilde Amt i udbud. Regionens embedsmænd havde ellers ønsket at hjemtage ambulancekørslen uden udbud.

Den udbudte kontrakt har en varighed på kun 24 måneder, og regionen forventer at indgå kontrakt ultimo november 2013. Med opstart den 1. februar 2014 betyder konstruktionen reelt, at Roskilde Brandvæsen er garanteret den nye kontrakt, da andre ambulanceoperatører næppe vil byde på en kontrakt så kort løbetid og hvor der fra kontraktindgåelse kun vil være to måneder til at etablere station og ambulancer samt ansætte personale.

Annonce