BIOS håber at nå idealbemandingen inden årsskiftet

BIOS-direktør Morten Hansen

Det går fremad med rekrutteringen af nye ambulancereddere, og derfor er BIOS optimistisk i forhold til at nå idealbemandingen på ca. 550 reddere inden årsskiftet. Fra næste måned vil et større hold tyske reddere kunne indgå i vagtplanen, og BIOS oplever stigende interesse fra både danske og tyske reddere, fortæller direktør Morten Hansen.

BIOS overtog ved midnat ambulancekørslen i tre af de fire delområder i Region Syddanmark. Og ifølge selskabet er overdragelsen forløbet som planlagt.

”I går ved midnat passerede vi en vigtig milepæl. Efter måneders forberedelser kom vores biler på gaderne og stationerne blev fyldt med vores dygtige reddere. Der var god stemning på stationerne og en stor glæde ved at komme i gang. Det var dejligt at opleve”, fortæller Morten Hansen, der er adm. direktør for BIOS i Danmark.

Morten Hansen erkender, at vagtplanen for september er stram, men allerede fra oktober ser det ifølge BIOS-direktøren bedre ud. Et større hold tyske reddere vil på det tidspunkt have gennemført deres sprogundervisning og være klar til at indgå i vagtplanen, og flere danske kollegaer kommer til.

”Vi oplever en stigende interesse fra danske reddere og en fortsat interesse fra kollegaer i Tyskland. Siden weekenden har vi sendt ca. 10 nye kontrakter ud til faste reddere og timereddere i Danmark, der ønsker at arbejde for BIOS. Jeg er optimistisk omkring at nå idealbemandingen inden årsskiftet”, siger Morten Hansen.

”Der har været meget stor medieinteresse for vores opstart og vi har været glade for at kunne give borgerne indblik i opstarten og den nye hverdag for vores reddere.  Men nu har hele vores organisation brug for arbejdsro og for at holde fokus på opgaveløsningen. Det handler om at levere den bedst mulige service og tryghed til de syddanske borgere”, siger Morten Hansen.

Annonce