Dramatisk udvikling i Region Sjællands ambulanceudbud

På mandag skal regionsrådet i Region Sjælland træffe den endelige afgørelse om den fremtidige ambulancekørsel i regionen. Der tegner sig et klar flertal for at vælge de billigste tilbud, nemlig Roskilde Brandvæsens og Samaritens, men måske bliver valget endnu lettere for politikerne. Socialdemokraterne vil nemlig have Falck diskvalificeret, fordi Falcks koncernchef, Allan Søgaard Larsen, har ringet til et fremtrædende socialdemokratisk regionsrådsmedlem. Og samtidig vil socialdemokraterne ekskludere regionsrådsmedlem Lennart B. Nielsen, der offentligt har stillet spørgsmålstegn ved regionens valg af Samariten som ambulanceoperatør.

Falcks koncernchef, Allan Søgaard Larsen, indrømmer, at han forud for et møde i Region Sjælland ringede hjem til en socialdemokratisk toppolitiker, den tidligere amtsborgmester i Vestsjællands amt, Søren Eriksen, oplyser P4 Sjælland.

Med den indrømmelse har sagen om udbud af ambulancekørslen for mere end en halv milliard kroner på Sjælland taget en ny dramatisk vending. Socialdemokraternes politiske ordfører, Tommy Kamp, kræver nemlig, at Falck helt dømmes ude af licitationen forud for den endelige beslutning på regionsrådets ekstraordinære møde på mandag. Her er det svenske redningskorps Samariten klar favorit til at vinde licitationen.

“Falcks direktør er langt på den anden side af loven, der klart siger at han ikke må kommunikere når udbudfristen er slut. Den opringning er bare endnu et bevis på, at Falck med alle midler forsøger at få en fortrinsstilling. Derfor har de diskvalificeret sig selv”, siger Tommy Kamp.

Falcks koncernchef, Allan Søgaard Larsen, siger at han slet ikke forsøgte at påvirke Søren Eriksen: “Jeg ville bare snakke med ham, fordi jeg kender ham, og høre hvor han stod i sagen, og det var nok dumt”, erkender topchefen i Falck.

Den spegede ambulancesag får iøvrigt endnu en dramatisk udløber. Socialdemokraternes topledelse i region Sjælland besluttede i aftes at indstille deres partifælle Lennard B. Nielsen til eksklusion. “Lennard B. Nielsen har været budbringer for Falcks koncernledelse. Desuden har han sat Socialdemokraternes troværdighed under pres”, siger den politiske ordfører Tommy Kamp.

“Vi har indgået et sygehusforlig. Lennart B. Nielsen har stemt for sygehusforliget, men fremstår i pressen som modstander af det. Det gør os utroværdige. Der er grænser for, hvor meget man kan signalere, at resten af ens kolleger i et parti er idioter. Vi har nået grænsen”, siger Tommy Kamp.

Annonce