Falck nedlægger 25 stillinger i Nordjylland

Et faldende aktivitetsniveau fører nu til, at Falck nedlægger 25 stillinger i Nordjylland. Ifølge Falck er det især faldende efterspørgsel på siddende sygetransport samt færre bugseringer, som gør, at der er behov for færre reddere. Det spiller dog også ind, at personaleomsætningen i øjeblikket er lav. I første omgang er 12 reddere blevet opsagt.

På autohjælpsområdet udfører Falck færre bugseringer som følge af et nyt vejservicekoncept, hvor Falck i stigende omfang er i stand til at give abonnenterne autohjælp på stedet, så de hurtigt kan komme videre. Det har den konsekvens, at antallet af bugseringer falder – og da det tager mindre tid at hjælpe nødstedte bilister i vejkanten end at bugsere deres køretøj til et værksted, så bliver der behov for færre reddere.

Ifølge Falck er der imidlertid også faldende efterspørgsel på siddende sygetransport, ligesom personaleomsætningen i Nordjylland er lav. Og det har altså gjort det nødvendigt at reducere antallet af reddere.

I alt nedlægger Falck 25 nordjyske stillinger, og 12 reddere, der hidtil har udført siddende sygetransport, er på nuværende tidspunkt blevet opsagt. Heraf har de seks taget imod et tilbud om en kompetenceafklaring, hvor det skal vurderes, om redderne i stedet kan overgå til at udføre liggende sygetransport. Yderligere tre reddere har indgået fratrædelsesaftaler, mens der i første omgang afvikles afspadsering i et omfang, der svarer til 10 stillinger – og det har udsat beslutningen om, hvad der skal ske med disse stillinger.

Annonce