Finlands største private ambulanceoperatør vil køre ambulancer i Danmark

Den finske ambulanceoperatør 9Lives er blevet majoritetsaktionær i det danske selskab PreMed, som hidtil især har solgt udstyr og hjælpemidler til brand- og redningstjenester. Målsætningen for det nye PreMed er at komme ind på det danske marked for ambulancekørsel, hvor PreMed tidligere har deltaget i udbud af præhospitale enheder i Region Nordjylland.

9Lives er den største private ambulanceoperatør i Finland, og selskabet driver 50 ambulancer, som er fordelt på 20 stationer. Desuden er 9Lives Finlands største private leverandør af hjælp til respiratorbrugere. Virksomheden har 350 ansatte og en årlig omsætning på 120 mio. kr. Frem til 2018 var 9Lives ejet af danske Falck, som derefter solgte selskabet til den lokale ledelse.

Nu har 9Lives så overtaget 51 pct. af det danske selskab PreMed. PreMed blev etableret i 2018, og selskabets primære aktivitet er salg af udstyr og hjælpemidler til brand- og redningstjenester. Men derudover har PreMed blandt andet deltaget i et udbud på drift af læge-, paramediciner- og akutbiler i Region Nordjylland i 2018.

Ifølge ProMed er målsætningen nu, at selskabet skal gøre sit indtog på det danske marked for ambulancekørsel, hvor en række kontrakter kommer i udbud i de kommende år.

Tidspunktet er helt rigtigt

”Vi er utroligt glade for at have solgt majoriteten af PreMed til 9Lives, da vi gennem længere tid har været på udkig efter den rigtige partner, som kan være med til at udvikle og eksekvere vores strategiske vækstplaner. Ambulancetjenesten er vores forretningsmæssige fokusområde, men der er samtidig god synergi mellem de andre forretningsområder, hvor 9Lives er etableret, og hvor PreMed ønsker at etablere sig. Ambulancetjenesten i Danmark er rivende udvikling, og der bliver øget konkurrence på området i fremtiden. Derfor er tidspunktet helt rigtigt”, siger Anders Vikke, der er direktør i PreMed.

Med den ny ejerstruktur vil PreMed være ejet 51 pct. af 9Lives. Den hidtidige majoritetsejer, Storm & Vikke Holding, ejer 39 pct., mens svenske Kronohage Invest AB ejer de sidste 10 pct. Bag det sidstnævnte selskab står Kenneth Kronohage, som blandt andet ejer den svenske internetportal Ambulansforum og tidligere har haft ledende poster i Falck.

Annonce