Nødbehandlerbil har holdt flyttedag

Region Sjællands nye nødbehandlerbil i Snertinge har haft uventet få udrykninger, så nu er nødbehandlerbilen i stedet blevet placeret i Gørlev. Det ventes at give en tredobling af antallet af udrykninger. Nødbehandlerbilen bemandes af lokale deltidsbrandfolk, og i regionen som helhed er nødbehandlerne i løbet af det første år blevet kaldt ud ca. 1.350 gange.

I Snertinge har nødbehandlerbilen haft ca. 50 udrykninger om året, mens man i Gørlev forventer 150 årlige udrykninger.

Den nye nødbehandlerbil er et samarbejde mellem Region Sjælland og Kalundborg Kommune. Lokale brandfolk er af Region Sjælland uddannet til at iværksætte avanceret førstehjælp, således at de kan håndtere den tidlige akutte indsats med blandt andet hjertestarter. Nødbehandleren er i direkte radiokontakt med AMK-vagtcentralen, og der kan således hurtigt skabes det nødvendige overblik.

”Nødbehandlerbilen bemandes af brandmænd og bliver sendt ud til patienter, hvor de kan gøre en forskel fordi de hurtigt kan igangsætte livreddende førstehjælp, indtil ambulancen når frem”, siger præhospital direktør Benny Jørgensen fra Region Sjælland.

Der er nødbehandlerbiler i Stubbekøbing/Nørre Alslev, Jyllinge, Kirke Hyllinge, Sorø og St. Heddinge – og altså nu også i Gørlev.

Annonce