Nødbehandlerbil med brandfolk skal sikre hurtigere hjælp

Kegnæs Frivillige Brandværn har udvidet beredskabet med en nødbehandlerbil, som fremover rykker ud ved sygdom og tilskadekomst på Sydals. Den nye nødbehandlerbil et etableret i et samarbejde mellem Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og brandværnet, og 13 af de lokale brandfolk har været på nødbehandlerkursus.

Nødbehandlerordningen på Sydals er finansieret af det tilskud på 1,4 mio. kr., som Region Syddanmark har fået fra regeringens særlige akutpulje.

Ved alarm rykker de første to nødbehandlere, som møder frem på brandstationen, ud med nødbehandlerbilen, der blandt andet er udstyret med spineboard, scoopboard, halskraver, hjertestarter, blodtryksmåler, blodsukkermåling, udstyr til brandsårsbehandling, ilt og SINE-kommunikationsudstyr.

”Hvor end vi gerne ville, kan vi desværre ikke placere ambulancer i hver en by – det har vi simpelthen ikke råd til. Derfor bliver vi nødt til at tænke ud af boksen, og jeg synes faktisk, vi har fundet en god løsning her på Kegnæs. Førstehjælperne har mulighed for at være på stedet meget hurtigt – og tiden er alfa og omega, når man skal redde liv”, siger Thyge Nielsen, der er formand for Region Syddanmarks akut- og ø-udvalg.

Også hos Sønderborg Kommune er der tilfredshed med det nye beredskab. ”Jeg er glad for, at Region Syddanmark tager det præhospitale beredskab alvorligt i yderområderne, og jeg synes, vi har fået en rigtig fin ordning, hvor vores frivillige brandværn endnu engang tager ansvar for samfundet og bidrager til et bedre akutberedskab”, siger Sønderborgs borgmester, Aase Nyegaard.

Annonce