Overvægtige patienter må vejes på havnevægt

Arkivfoto

Sygehusene modtager af og til patienter, der er så tunge, at de ikke selv kan veje dem. I de situationer må sygehusene bede Falck om at veje dem på en havnevægt. “Vi har flere gange oplevet at skulle hente en svært overvægtig patient, som vi kører ned på havnevægten og vejer. Simpelthen fordi alle andre vægte ikke kan bruges”, fortæller Jesper Stig Andersen, stationsleder hos Falck i Sønderborg og Aabenraa.

Den særlige vejning foregår ifølge DR Syd ved at Falck først vejer en ambulance med den store patient og dernæst uden. Derved får sygehusene vished for, hvor meget vedkommende vejer.

Desuden må Falck i det gamle Sønderjyllands Amt cirka en gang om ugen rykke ud med ekstra mandskab, fordi to reddere simpelthen ikke kan bære patienten. Og ifølge Jesper Stig Andersen sker det, at den almindelige ambulance ikke kan bruges. “Nogle gange er vi nødt til at anvende vores sengeambulance, fordi vores bårer er for små og ikke kan bære vægten. Støder vi på en patient, som vejer over 159 kilo, så er vi desuden nødt til at sende båren til et grundigt serviceeftersyn”, fortæller han.

Annonce