Redningstjenesten får sine egne frimærker

Arkivfoto: Rudi Hansen

Flyvevåbnets og Søværnets redningstjenesters livsvigtige indsats markeres nu med udsendelsen af to frimærker, der med titlen ”redningstjeneste” viser motiver fra redningsaktioner med deltagelse af Søværnets redningsbåd, som anvendes ved søredningsopgaver, og helikoptere fra Eskadrille 722, der konstant er klar til at gå i luften fra Flyvestation Aalborg, Flyvestation Skrydstrup og Roskilde Lufthavn.

De nye frimærker, som nu er i handelen, indgår i serien ”Norden ved havet”, og de illustrerer, at havet med en kystlinje på 7.314 km spiller en vigtig rolle i danskernes liv. Den store aktivitet til søs – både erhvervsmæssigt og i fritiden – indebærer imidlertid også, at der næsten dagligt er behov for eftersøgnings- og redningsaktioner, også kendt som SAR-operationer.

”Vi har de seneste år kørt frimærke-temaet Norden ved havet sammen med de øvrige nordiske lande. Det har resulteret i en række smukke og vedkommende motiver, og i dette tilfælde nu også tilsat masser af drama og dynamik”, siger Lene Reipuert, der er chef for Post Danmark Frimærker.

Motiverne er fotograferet af Steen Larsen.

Annonce